5 moduri în care construirea unui brand vă face afacerea mică să iasă în evidență

Sunt atât de multe lucruri pe care trebuie să le iei în considerare când pornirea propriei afaceri.

Care ar trebui să fie numele companiei tale?

Cum ar trebui să vă lansați produsul sau serviciile?

Cum ar trebui să vă structurați prețurile?

Având atâtea întrebări de abordat, nu este de mirare că unele aspecte sunt puse pe plan secundar. Unii proprietari de afaceri mici ocolesc una dintre cele mai mari oportunități de a-și scoate afacerea în evidență, omitând procesul de construire a unui brand.

Prea des întâlnesc proprietari de afaceri cu trei versiuni diferite ale logo-ului lor pe site-ul lor și 27 de sloganuri diferite. Este confuz pentru clienți, deoarece îi lipsește consistența.

La urma urmei, branding-ul afacerii tale mici este prima impresie pe care afacerea ta o face cu potențialii tăi clienți. Alocarea timpului devreme în afacerea dvs. pentru a construi un brand puternic vă va face să vă evidențiați în câteva moduri cu adevărat importante.

1. Un brand bun de afaceri mici legitimează afacerea dvs. mică

Cu toții ni s-a întâmplat. Vorbești cu cineva despre compania sa și vrei să afli mai multe. Le ceri o carte de vizită, dar nu au.

În schimb, îți dau e-mailul lor. Este o variantă a numelui lor sau, mai rău, o poreclă drăguță cu numere după ea la gmail.com—[email protected]de exemplu.

Dintr-o dată, persoana pe care ai crezut-o că este un expert în rețea nu pare un astfel de profesionist, până la urmă. Numiți-o părtinitoare, dar felul în care oamenii arată și se prezintă în afaceri contează pentru noi.

Aceasta înseamnă că ar trebui să cumpărați numele de domeniu — yourcompany.com

Configurați adresa de e-mail oficială—[email protected]

Investește într-un site web real care nu arată ca nepotul tău l-a construit în 2014 (adică, culori consistente, utilizare bună a spațiului alb, navigare bună, compatibil cu dispozitivele mobile, fonturi bine scrise, adecvate).

Branding-ul este esențial pentru ca clienții să vă vadă afacerea ca fiind legitimă, nu o agitație secundară. Dacă vrei ca oamenii să te trateze ca pe un profesionist, va trebui să arăți ca unul.

2. Definirea mărcii vă va ajuta să vă atrageți clienții ideali

Dacă există o predare critică de marketing pe care aș putea să o ofer, ar fi importanța de a identifica mai întâi și apoi de a atrage publicul tău ideal – piața țintă.

Un brand bun de afaceri mici este unul dintre elementele cele mai critice necesare pentru a atrage oamenii cu care doriți să lucrați, fără a atrage, în mod natural, oamenii pe care nu îi ai. Prin proiectarea branding-ului dvs. în jurul clientului dvs. ideal, veți ieși în evidență exact în fața persoanelor pe care doriți să-i atrageți.

Definirea mărcii dvs. este una dintre cele mai simple moduri de a vă asigura că nu numai că atrageți clienții pe care îi doriți, ci și amplificați recomandările de înaltă calitate, deoarece clienții fericiți vor vorbi despre dvs. Nu sunteți sigur cum să începeți? Crea o persoană de cumpărător sau utilizator.

Un buyer persona este un personaj fictiv care are unele calități specifice în comun cu cine crezi că este clientul tău ideal. De exemplu, în loc să construiți un brand care să atragă femeile cu vârste cuprinse între 24 și 48 de ani din sud-vestul Statelor Unite, construiți un brand pentru Liz Applewood, în vârstă de 32 de ani, manager la un magazin de îmbrăcăminte din Albuquerque.

Concentrarea pe o anumită persoană țintă vă va ajuta să construiți un brand care rezonează cu potențialii clienți care seamănă cu publicul țintă.

3. Te va diferenția de concurență

Majoritatea întreprinderilor mici se confruntă un fel de competiție sau cel puțin comparație cu alte companii de pe piața lor. Nu cred în irosirea energiei în afacerile unui concurent, pentru că aceasta înseamnă că energia ar trebui concentrată pe dezvoltarea propriei dvs.

Cu toate acestea, cred în a fi memorabil.

Construirea mărcii dvs. astfel încât afacerea dvs. să iasă în evidență din mulțime va face o impresie asupra potențialilor clienți. De asemenea, ar trebui să atragă atenția oricui fac cumpărături pe baza unei comparații, pentru a se asigura că vă oferă o a doua privire. Doar asigurați-vă că vă susțineți brandingul cu servicii excelente și s-ar putea să ajungeți la un client pe viață.

4. Vă va ajuta să recrutați talente de top

Branding-ul tău ar trebui să fie întotdeauna mai mult decât doar identitatea ta vizuală sau culorile și designul logo-ului. Brandul dvs. ar trebui să încapsuleze cu adevărat personalitatea companiei dvs. – atmosfera și cultura.

Asigurați-vă că marca dvs. reprezintă nu doar cum arată compania dvs., ci și cum se simte. Dupa toate acestea, 88 la sută dintre potențialii candidați consideră că cultura unei companii este un factor critic în a determina dacă este un loc bun pentru a lucra.

Dacă doriți să vă dezvoltați compania și angajeaza alte persoanevei putea atrage talente de top care rezonează cu brandul tău dacă reflectă cu adevărat ceea ce reprezintă compania ta, atât pe plan intern, cât și extern în lume.

5. Îți împărtășește valorile, misiunea și povestea lumii

Acesta este cu adevărat cel mai important motiv pentru care un brand bun de afaceri mici ar trebui să fie o prioritate.

Toate afacerile mici sunt începute de oameni – oameni reali ca tine – dintre care mulți sunt inspirați de un scop. În lumea mea de marketing, ne place să numim acest motiv „de ce”. Puteți să-l încapsulați în dvs declarație de misiune. Acesta este cel mai important mesaj pe care îl puteți împărtăși lumii pentru a atrage clienții potriviți – cei care cred în misiunea companiei dumneavoastră.

Clienți vreau să aflu poveștile în spatele afacerilor de la care cumpără. Vor să simtă o legătură personală cu acea companie și să creadă în valorile din spatele acesteia. Branding-ul este cel mai puternic mod pentru un proprietar de afaceri de a împleti „de ce” poveștii sale în modul în care lumea vede compania, pentru a rezona și a dezvolta relațiile cu clienții ideali.

Există un motiv pentru care unele mărci rămân cu noi toată viața, în timp ce altele nu sunt deloc memorabile. Afacerile care au nevoie de timp pentru a construi un branding puternic care să le reprezinte povestea, valorile și cultura ca companie sunt mult mai probabil să fie amintite.

Investește-ți timp și energie în avans pentru a-ți stabili branding-ul afacerii, iar beneficiile vor da roade. Perfecționarea poveștii tale de afaceri îți va aduce clienții ideali care sunt dornici să facă parte din povestea de succes a afacerii tale mici în anii următori.

Madeline Pratt este CEO și fondator al Fearless In Training, o companie de consultanță creativă care lucrează direct cu femei antreprenoriale, contabile progresiste și inovatori tehnologici pentru a le ajuta să înceapă, să dezvolte și să extindă întreprinderi de succes. Construită pe o bază de expertiză în domeniul tehnologiei, marketingului, educației și dezvoltării afacerilor, firma oferă servicii de consultanță colaborative și cursuri online pentru a ajuta clienții să-și atingă cele mai sălbatice visuri de afaceri.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *