5 moduri de a-ți îmbunătăți experiența angajatului

Care este experiența angajatului?

Pentru a îmbunătăți experiența angajaților, trebuie mai întâi să înțelegem ce este. Chiar dacă experiența angajaților este unul dintre cele mai populare cuvinte la modă în domeniul resurselor umane, există încă multă confuzie cu privire la acest termen. 🤔

Acest lucru se datorează în parte pentru că nu există o definiție oficială, general agreată, a experienței angajaților. Surse diferite oferă definiții diferite ale acestui termen.

Sună destul de simplu, nu? 🙂

S-ar putea, la început. Dar dacă o studiezi puțin mai atent, îți dai seama curând că este de fapt o noțiune foarte complexă. „Percepția generală” încorporează o gamă largă de sentimente, comportamente și atitudini diferite pe care le experimentează angajații în timpul angajării în cadrul companiei. Acesta cuprinde multe puncte de contact diferite de-a lungul timpului.

În esență, experiența angajaților se referă la tot ce experimentează angajații pe parcursul călătoriei lor de angajare într-o organizație. Este suma fiecărei interacțiuni pe care un angajat o are cu o companie, de la primul contact ca potențial recrut până la ultima interacțiune după încheierea angajării.

De ce este important să oferim angajaților o experiență excepțională?

➡️ Un nou studiu de la Alight Solutions dezvăluie că crearea și furnizarea unei experiențe pozitive angajaților este crucială pentru atragerea și reținerea talentelor pe piața muncii de astăzi. Ratele șomajului scăzute din punct de vedere istoric au dat peste cap situația pieței muncii.

Mesele s-au întors, iar candidații sunt acum într-o poziție de putere. Ei pot să aleagă unde vor să lucreze. Și companiile nu au altă opțiune decât să concureze între ele pentru a smulge talentele de top. 🎯

💡 Pentru a face acest lucru, companiile trebuie să ofere o experiență excelentă angajaților lor. Dacă doresc să aibă succes în a atrage talente de top și în păstrarea angajaților lor cu performanțe înalte, companiile trebuie să ofere constant experiențe pozitive angajaților lor.

Acest lucru poate necesita ceva efort, dar rezultatul merită mai mult decât – crede-mă! 🙂

Beneficiile cheie ale furnizării unei experiențe pozitive angajaților

✅ Iată care sunt cele mai importante și dovedite beneficii ale furnizării unei experiențe pozitive angajaților:

 1. Atragerea mai ușoară a talentelor
 2. Retenție îmbunătățită
 3. Productivitate mai mare
 4. Rate mai mari de inovare
 5. Satisfacția clientului mai bună
 6. Rentabilitate mai mare.

Statistica experienței angajaților

Cercetările de la MIT sugerează că organizațiile care acordă prioritate experienței angajaților obțin:

În mod similar, Studiul despre experiența angajaților de la Globoforce a constatat că experiența angajaților este legată pozitiv de performanța de lucru îmbunătățită. Angajații mulțumiți lucrează mai mult – și mai eficient.

Un număr tot mai mare de cercetări care demonstrează beneficiile experienței pozitive ale angajaților au contribuit la creșterea gradului de conștientizare cu privire la acest subiect important. Experiența angajaților a evoluat rapid de la a fi doar un alt cuvânt la modă în domeniul resurselor umane la a deveni unul dintre conceptele centrale de resurse umane. ✅

Un sondaj Staffbase asupra membrilor LinkedIn din întreaga lume a relevat că numărul de locuri de muncă cu experiență de angajați a crescut cu 173% din mai 2017 până în decembrie 2018. Această creștere este un indiciu clar că companiile devin din ce în ce mai conștiente de importanța maximă a experienței angajaților.

💡 Într-adevăr, într-un studiu recent al Deloitte University Press, Josh Bersin și colab. au descoperit că aproape 80% dintre directorii din întreaga lume au evaluat experiența angajaților ca fiind importantă sau foarte importantă.

Cu toate acestea, doar 22% dintre ei au raportat că companiile lor au fost excelente în construirea unei experiențe diferențiate pentru angajați. În plus, 59% dintre respondenții la sondaj au raportat că nu sunt pregătiți sau doar oarecum pregătiți să facă față provocării experienței angajaților. 😲

Pentru a vă ajuta să faceți față acestor provocări, am pregătit sfaturi dovedite pentru a excela în oferirea unei experiențe excepționale angajaților. Citiți mai departe pentru a afla 5 moduri simple de a îmbunătăți experiența angajaților în compania dvs.! 👇

Cum vă puteți îmbunătăți experiența angajatului?

Iată cinci modalități sigure de a vă îmbunătăți experiența angajaților:

# 1 Obțineți-o chiar de la început

Experiența angajaților începe în momentul în care noul tău angajat intră în biroul tău în prima zi de angajare. Primele impresii sunt importante, așa că trebuie să faceți tot posibilul pentru a oferi o experiență de îmbarcare excepțională noilor dvs. angajați.

Din păcate, majoritatea companiilor nu reușesc în acest sens. Potrivit studiului Gallup State of the American Workplace, doar 12% dintre angajați sunt ferm de acord că organizația lor face o treabă grozavă în integrarea de noi angajați! 😲

💡 Astfel, nu este o surpriză că până la 20% din cifra de afaceri a angajaților are loc în primele 45 de zile, după cum a raportat OC Tanner. Cu toate acestea, dacă se face corect, integrarea îi ajută pe noii angajați să se simtă bineveniți și să se integreze cu ușurință în echipa dvs. existentă și cultura companiei.

SFAT PRO:

Rețineți că experiența angajatului începe cu experiența candidatului. Pictați o imagine exactă a culturii companiei dvs. în fișele de post și evidențiați valorile și modul în care lucrați pe pagina de carieră a companiei.

În acest fel, veți atrage tipul potrivit de candidați – cei care se pot integra cu ușurință în compania dumneavoastră. Dacă nu vă prezentați cultura companiei într-un mod onest și transparent în timpul recrutării, riscați să vă dezamăgiți noii angajați și să îi determinați să renunțe.

# 2 Oferiți oportunități de învățare și creștere

➡️ Cercetările LinkedIn au descoperit că oportunitățile de dezvoltare a carierei sunt motivul numărul unu pentru care oamenii și-au schimbat locul de muncă. 59% dintre oameni se alătură unei noi companii din cauza unei oportunități pentru o carieră mai puternică.

Pe de altă parte, 45% dintre angajați își părăsesc actualul angajator din cauza preocupării lor pentru avansarea în carieră și a lipsei oportunităților de creștere.

💡 Astfel, dacă vrei să atragi și să reții talente de top, cu siguranță ar trebui să oferi oportunități de învățare și creștere în compania ta. Asigurați-vă că angajații dvs. știu exact ce oportunități de dezvoltare a carierei oferiți și ajutați-i să progreseze în carieră în compania dvs.

SFAT PRO:

Încurajați-vă angajații să învețe continuu lucruri noi și să-și îmbunătățească abilitățile. Luați în considerare implementarea unor tehnici inovatoare de antrenament, cum ar fi utilizarea tehnologiei VR/AR.

# 3 Recunoașteți-vă și recompensați-vă angajații

Recunoașterea angajaților este un factor foarte important în crearea unei experiențe pozitive pentru angajat. Ar trebui să recunoașteți și să recompensați în mod regulat munca și dedicarea angajaților dvs. Dacă nu, riști să le pierzi!

➡️ Potrivit unei analize Gallup, angajații care nu se simt recunoscuți în mod adecvat au de două ori mai multe șanse să spună că vor renunța în anul următor. Pe de altă parte, cercetările Qualtrics au descoperit că angajații ai căror manageri îi recunosc în mod constant pentru munca bună au șanse de 5 ori mai mari să rămână în companie.

Deci, de ce nu mai multe companii au programe de recunoaștere și recompensă? Un sondaj Gallup recent a raportat că 65% dintre angajați nu au primit nicio formă de recunoaștere pentru munca lor bună în ultimul an! 😲

Motivul este că majoritatea companiilor cred că singura modalitate de a-și recunoaște și recompensa angajații este oferindu-le mai mulți bani. Dar acest lucru este greșit! Gallup Analysis a descoperit că există și alte forme de recunoaștere pe care angajații le prețuiesc chiar mai mult decât recompensele financiare.

Potrivit unei analize Gallup, când au fost întrebați ce tipuri de recunoaștere au fost cele mai memorabile, respondenții au subliniat în special șase metode – iar banii nu sunt singura (sau cea mai bună formă) de recunoaștere.

💡 Iată primele 5 forme de recunoaștere a angajaților evaluate ca fiind cele mai memorabile de către angajați:

 1. Recunoaștere publică sau recunoaștere printr-un premiu, certificat sau lauda
 2. Recunoaștere privată de la un șef, egal sau client
 3. Primirea sau obținerea unui nivel înalt de realizare prin evaluări sau recenzii
 4. Promovarea sau creșterea sferei de activitate sau responsabilitatea de a manifesta încredere
 5. Premii în bani, cum ar fi o călătorie, un premiu sau o creștere a salariului.

SFAT PRO:

Mesajul este clar – nu aveți nevoie de mulți bani pentru a vă recunoaște și recompensa angajații. O recunoaștere sinceră și în timp util a muncii lor poate face și minuni!

# 4 Oferiți aranjamente flexibile de lucru

O altă modalitate sigură de a vă îmbunătăți experiența angajaților este oferirea unor aranjamente flexibile de lucru angajaților dvs. Dacă este posibil, luați în considerare implementarea unui program de lucru flexibil și, cel puțin, opțiuni de lucru ocazional de la domiciliu pentru angajații dvs.

➡️ Sondajul PowWowNow a constatat că angajații doresc aranjamente flexibile de lucru:

 • 67% dintre angajați își doresc să li se ofere o muncă flexibilă
 • 70% dintre lucrători consideră că oferirea de muncă flexibilă face un loc de muncă mai atractiv pentru ei
 • 40% dintre oameni ar alege munca flexibilă în locul unei creșteri salariale.

În plus, acest sondaj a mai constatat că angajații cred că aranjamentele flexibile de lucru le-ar crește productivitatea și satisfacția în muncă:

💡 Se pare că cercetările confirmă această ipoteză. De exemplu, Harvard Business Review, angajații care au de ales când, unde și cum lucrează au niveluri mai ridicate de satisfacție, inovație și performanță la locul de muncă.

SFAT PRO:

Munca la distanță a devenit deosebit de populară în rândul angajaților în timpul pandemiei de COVID-19. Cercetările Gallup au arătat că majoritatea angajaților doresc să continue să lucreze de la distanță chiar și după încheierea pandemiei! 😲

Din fericire pentru tine, munca la distanță are o mulțime de beneficii și pentru angajatori! 🙂

# 5 Cereți feedback și acționați în baza acestuia

Nu poți îmbunătăți ceea ce nu măsori. Din păcate, majoritatea companiilor nu urmăresc și măsoară în mod regulat experiența angajaților.

➡️ Un studiu recent Deloitte Insights a constatat că doar 22% dintre companii își chestionează angajații trimestrial sau mai des, 79% își chestionează angajații anual sau mai puțin frecvent și 14% nu își chestionează niciodată deloc angajații.

💡 Nu fi printre aceste companii! Renunțați la sondajele de implicare anuale sau bianuale existente și înlocuiți-le cu sondaje regulate ale pulsului. De asemenea, ar trebui să luați în considerare implementarea sistemelor de feedback deschise, cum ar fi:

 1. Sondajele de satisfacție a angajaților
 2. Stai la interviuri
 3. Rapoarte de performanta
 4. Ieșire din interviuri.

SFAT PRO:

Cererea angajaților să vă împărtășească în mod regulat feedback cu privire la experiența angajaților lor este singura modalitate de a construi o înțelegere completă, în timp real, a problemelor cu care se confruntă angajații dvs. Înțelegerea dorințelor și nevoilor angajaților dvs. și a acționa în conformitate cu acestea este cea mai bună modalitate de a vă îmbunătăți experiența angajaților. ✅

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *