5 moduri de a-ți îmbunătăți abilitățile de pitching—de la un fost cântăreț de operă

Sunt o fostă cântăreață de operă devenit antreprenor. Când am părăsit domeniul operei, nu m-am gândit niciodată că pregătirea mea muzicală va fi relevantă în afara industriei muzicale. M-am gândit că va fi retrogradat într-un fapt amuzant la spărgătoarele de gheață corporative sau va fi folosit ca armă secretă la karaoke.

În curând, am obținut primul meu loc de muncă în afara operei și am aflat că va trebui să țin discursuri în numele organizației mele. Eram îngrozit. Dar apoi mi-am dat seama că abilitatea mea de a cânta pe scenă m-a făcut de fapt un vorbitor public puternic. Eram confortabil în fața unui grup de oameni; Am știut să folosesc respirația pentru a-mi proiecta vocea; Am avut prezență pe scenă, pe care am învățat să o transform în prezență executivă.

În ultimii șaisprezece ani, mi-am dat seama cât de puternice sunt acele tehnici muzicale într-un cadru profesional. Echipa mea și cu mine am lucrat în zeci de industrii și țări, cu oameni în fiecare etapă a carierei lor, adaptând acele tehnici muzicale pentru a răspunde strategiilor de afaceri. Și nicăieri aceste abilități nu sunt mai necesare decât în ​​antreprenoriat.

Mai jos sunt cinci instrumente din lumea operei pe care le-am văzut să îmbunătățească prezentarea clienților mei:

1. Centrați-vă înainte de a intra într-o cameră

Cântăreții de operă sunt „pe” în momentul în care ies pe scenă, ceea ce înseamnă că trebuie să se concentreze în prealabil. Ca antreprenor, ești „activ” în momentul în care intri în biroul cuiva.

De fapt, ești mereu „pornit” pentru că nu știi niciodată când vei întâlni acel mare investitor – într-un avion, pe Acela între New York și Boston sau la o conferință. Acordați-vă puțin timp pentru voi înainte de a intra într-o cameră și amintiți-vă De ce tu crezi cu adevărat ideea ta de afaceri— rostiți-o cu voce tare pentru dvs. — și acel sentiment de scop vă va ajuta să intrați în cameră cu mult mai multă încredere.

2. Fii atent la respiratie

Gândește-te la ultima dată când ai făcut o prezentare importantă unui investitor sau susținător important. ai fost nervos? Dacă da, pun pariu că primul lucru pe care ai uitat să-l faci a fost să respiri. Când devenim nervoși, ne oprim respirația și vocea noastră devine plată și monotonă, deseori scăzând prăjit vocal.

Concentrarea asupra respirației este un instrument de relaxare care contracarează literalmente răspunsul „luptă sau fugă” care se întâmplă atunci când devii nervos. Lăsați-vă să faceți o pauză și să respirați înainte de a începe și între propoziții. Acest lucru vă încetinește și vă face să suni mai atent – ​​oferă, de asemenea, timp publicului să intervină cu întrebări, ceea ce face prezentarea mai colaborativă.

3. Vorbește cu o singură persoană odată

Cântăreții nu cântă în timp ce se uită la podea sau la scenariul lor. Se uită la public pentru a crea o conexiune emoțională cu toți cei din sală. Același lucru este și atunci când pitchezi.

Pune-ți notele deoparte și vorbește cu o persoană la un moment dat, completând un gând plin înainte de a trece la următoarea persoană. Pentru aceia dintre voi care se identifică ca introvertiți, asta înseamnă că nu vorbești cu o audiență mare – pur și simplu purtați o serie de conversații 1:1 cu oameni din jurul sălii. Ca rezultat, fiecare membru al publicului se simte mai investit personal în prezentare, ceea ce îl face să se implice mai deplin.

4. Construiește-ți încrederea în tine

Încrederea unui cântăreț provine dintr-o combinație de factori, inclusiv anii de studiu perfecționându-și meșteșugurile, pregătirea pentru această performanță specială și dragoste profundă pentru muzică. Puteți folosi aceleași măsuri de consolidare a încrederii: investiți în abilitățile dvs., petreceți timp pregătindu-vă prezentareași amintiți-vă de ce vă pasă profund de subiectul pe care îl prezentați.

Încrederea în prezentare arată încredere în capacitatea ta de a te adapta în fața surprinzării feedback-ul consumatorilor sau schimbarea condițiilor pieței. Investitorii investesc în primul rând în tu și echipa ta, pe baza pasiunii și a dăruirii tale, care le spun că vei rămâne cu asta pe măsură ce ideea se schimbă.

Sfatul final nu vine din domeniul operei. De fapt, acest sfat îmi amintește de ce am stânga operă. În urmă cu douăzeci de ani, am respins o carieră în operă și m-am oprit să cânt timp de 10 ani, convins că nu sunt suficient de bun ca să ajung. Abia când am învățat să cânt la chitară mi-am dat seama că la suflet am fost întotdeauna un cântăreț popular. Voi explica în următorul sfat cum este relevant pentru prezentare.

5. Concentrați-vă pe autenticitate și nu pe perfecțiune

Un cântăreț de operă poate părea ca această creatură magică pe care o punem pe un piedestal pentru capacitatea lor de a cânta din altă lume. Ascultăm și apreciem perfecționarea perfectă a meșteșugului lor, dar nu ne gândim niciodată să le alăturăm pe scenă. Comparați asta cu un cântăreț popular, care este cineva cu care vrem să cântăm împreună (gândiți-vă la „Blowing in the Wind”).

Investitorii nu caută un pitch perfect din punct de vedere tehnic. Sigur, vor să știi despre ce vorbești și să înțelegi clar materialul tău, dar nu caută difuzorul perfect. Ei caută pe cineva autentic și încrezător, cineva care poate fi cea mai bună versiune a lor în fața camerei, în loc să încerce să sune ca altcineva.

Muzica – atât opera, cât și folk – are multe de învățat antreprenorilor despre pitching. Încercați cele cinci tehnici de mai sus înainte de următoarea prezentare și veți găsi o capacitate mai mare de a vorbi cu impact. Dacă sunteți în căutarea mai multor resurse pentru a oferi o prezentare care să vă aducă finanțare îngerată sau VC, consultați Ghid de pitch Bplans.

Allison Shapira, CEO și fondator Global Public Speaking LLC, o firmă de formare în comunicare care îi ajută pe lideri să vorbească clar, concis și cu încredere, este autoarea cărții Speak with Impact: How to Command the Room and Influence Others (Harper Collins Leadership, 2018). Alături de experiența ei de 15 ani de coaching și formare la companii Fortune 500, agenții guvernamentale și organizații non-profit din întreaga lume în arta vorbirii în public, Allison predă vorbirea în public la Harvard Kennedy School. În plus, ea călătorește în întreaga lume cu Vital Voices Global Partnership, ajutând femeile lideri să-și dezvolte afacerea, să candideze pentru o funcție sau să lanseze organizații non-profit. Allison deține o diplomă de master în administrație publică de la Harvard Kennedy School, este membră a Asociației Naționale a Speakerilor și este o cântăreață/compozitoare de renume internațional care folosește muzica ca o modalitate de a-i ajuta pe ceilalți să-și găsească vocea și curajul de a vorbi. Ea locuiește în Washington, DC.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *