5 lucruri de luat în considerare atunci când deschideți o reprezentanță de mașini

Deschiderea unui dealer auto necesită o planificare atentă. Dealerii aspiranți trebuie să țină cont de cerințele legale specifice pe care vor trebui să le respecte pentru a deschide o reprezentanță în statul lor.

De asemenea, trebuie să luați în considerare și alte aspecte, cum ar fi piața locală, dacă să oferiți mașini noi și/sau folosite, cu ce cheltuieli de pornire vă veți confrunta și cum să elaborezi un plan de afaceri solid. Va trebui să luați în considerare toate aceste domenii și multe altele dacă doriți ca afacerea dvs. să devină puternică și să continue mult timp.

Pentru o listă cu cele mai importante lucruri de luat în considerare atunci când deschideți un dealer auto, citiți mai departe!

1. Locația reprezentanței

The locația dealerii dvs are un impact asupra numărului de vânzări și profituri pe care le realizați într-un anumit an. Unele state sunt mai profitabile și oferă un climat de afaceri mai bun decat altii.

Ce face ca un stat să fie un loc bun pentru a deschide o reprezentanță? Vânzările medii anuale, costurile asociate deschiderii reprezentanța, precum și costurile medii cu salariile și salariile săptămânale ale angajaților din zona dvs. sunt toți factori pe care trebuie să îi luați în considerare.

În același timp, există și câteva dezavantaje în deschiderea unei dealer în cele mai profitabile state. De exemplu, în ciuda cererii mari în multe dintre aceste state, condițiile de afaceri nu sunt neapărat întotdeauna optime sau ușor (printre alți factori, trebuie să luați în considerare creșterea PIB-ului, cheltuielile anuale cu salariile și rata criminalității). Și mai mult, dacă vă deschideți o reprezentanță într-una dintre aceste state favorabile pentru afaceri, vă veți confrunta cu o mulțime de concurență.

Atunci când alegeți locația dealer-ului, trebuie să vă gândiți și la ce fel de dealer doriți să deschideți. Asociația Națională a Dealerilor de Automobile (NADA) rapoarte anuale și intermediare vă poate oferi o mulțime de informații pentru a face o alegere în cunoștință de cauză.

2. Tipul de dealer

Știți ce fel de dealer doriți să deschideți? Veți deschide un dealer de vehicule noi (sau în franciză) sau vă veți specializa în vehicule second hand – sau poate ambele? De asemenea, vă puteți concentra pe oferirea de vehicule electrice, vehicule de lux sau în principal vehicule străine. Acest lucru este legat de locația afacerii tale și de publicul țintă.

Unele state, cum ar fi Florida, sunt cunoscute pentru preferința lor pentru mașinile asiatice. Și când vine vorba de mașini second hand, în timp ce majoritatea statelor au o preferință clară pentru pickup-uri, alte state preferă în schimb SUV-urile și mașinile mai compacte. Cu alte cuvinte, înțelegerea gusturilor locale va fi esențială pentru succesul tău.

O considerație suplimentară pe care o puteți avea în acest moment este dacă doriți să includeți o departamentul de service pentru a oferi lucrări de întreținere și reparații. Potrivit raportului de date NADA, vânzările de piese de schimb și de service dealer în SUA aproape s-au dublat în ultimii opt ani, rezultând în total vânzări de 114,15 miliarde de dolari pentru toate dealerii de vehicule noi. Ar putea fi o sursă de venit suplimentar pentru reprezentanța dvs.

Lucrul important de reținut aici este că orice alegeți va determina cursul afacerii dvs. De exemplu, deschiderea unui nou dealer de vehicule va necesita mai multa finantareîn timp ce un dealer folosit va necesita mai puțină finanțare, dar este, de asemenea, probabil să genereze mai puține profituri.

3. Plan de afaceri și financiar

Planurile dvs. de afaceri și financiare sunt alte două piese importante ale puzzle-ului dealerului. În cele din urmă, acești doi vor fi informați de alegerile pe care le faceți cu privire la locul și ce fel de dealer doriți să deschideți. Pe baza acestui lucru, începi să-ți dezvolți planurile despre cum vei conduce afacerea, de la A la Z, și cum o vei finanța.

Pentru a dezvolta un plan de afaceri solid, va trebui să reflectați și să determinați:

Dacă nu ați dezvoltat niciodată un plan de afaceri înainte, poate fi înțelept să consultați specialiști în această problemă sau cel puțin să aruncați o privire la un exemplu de plan de afaceri pentru a vedea cum sunt structurate.

Sunt diferite tipuri de planuri de afaceri de asemenea, gândiți-vă de ce aveți nevoie de unul – pentru a obține un împrumut bancar, investiție externă sau ca un plan strategic intern pentru a vă ghida creșterea. Orice bani pe care îi investiți în dezvoltarea unei afaceri sunt cheltuiți bine și probabil vă vor ajuta să economisiți mult mai mult pe drum, reducând încercările și erorile pe care le puteți face din cauza lipsei de strategie sau de experiență.

Cele de mai sus sunt valabile și pentru planul tău financiar. În plus, dacă intenționați să căutați investitori sau să solicitați un împrumut pentru a vă pune în funcțiune reprezentanța, vi se va cere să prezentați planuri financiare și de afaceri detaliate și cuprinzătoare. Pentru a face un calcul aproximativ al costurilor de pornire, încercați Foaia de calcul a costurilor de pornire a SBA.

4. Cerințe de licențiere

Pentru a deschide o reprezentanță în orice stat, va trebui să obțineți o licență de afaceri care vă permite să vindeți vehicule de un anumit tip. Cerințele de licență variază semnificativ între state. Unele state au cerințe minime și taxe puține, în timp ce altele au proceduri de licențiere stricte, lungi și uneori costisitoare.

Cerințele de licență pe care le veți întâlni frecvent sunt:

 • Închiriază sau dețineți o proprietate pentru reprezentanța dvs
 • Respectați cerințele specifice de locație pentru biroul și showroom-ul dvs
 • Treceți o cerință de verificare a antecedentelor penale sau de chestionar privind istoricul personal
 • Obțineți un număr de identificare a angajatului (EIN) de la IRS
 • Obțineți un număr fiscal de stat de la departamentul fiscal local
 • Furnizați copii ale poliței de asigurare și ale contractului de garanție al dealerului auto
 • Furnizați o copie a unui contract de franciză (dacă vindeți mașini noi)
 • Treceți un curs de formare pentru dealer mandatat de stat
 • Treceți o inspecție a sediului distribuitorului dvs
 • Completați și trimiteți formularul de cerere de dealer, împreună cu toate celelalte documente necesare
 • Plătiți toate taxele de aplicare, de licență și de plăcuță de dealer

5. Prevederi și cerințe legale

Odată ce începeți să vindeți vehicule, vi se va cere să respectați diferitele legi statale și federale. Acestea includ legile specifice de licențiere a dealerilor care vi se aplică în funcție de statul în care vă aflați Regula privind mașinile uzate a Comisiei Federale pentru Comerțprecum și legea privind lămâia pentru mașini uzate a statului dvs., dacă există.

Una dintre cerințele specifice incluse în legile de licențiere a dealerilor din majoritatea statelor este cerința de a obține o garanție. Obligațiunile dealer sunt acorduri de garantare financiară care garantează că dealerii vor respecta legile de stat care guvernează vânzarea de mașini. Ele reprezintă o formă de protecție a consumatorilor și a guvernului de stat și oferă despăgubiri în cazurile în care dealerii încalcă legile și provoacă pierderi sau daune oricăreia dintre aceste părți.

Când solicitați o licență, va trebui să furnizați o garanție într-o anumită sumă, care este valoarea compensației maxime pe care o poate acoperi garanția în cazul unor pretenții împotriva garanției dumneavoastră. Înțelegerea legilor federale și de stat care se aplică afacerii dvs. este esențială pentru a nu primi reclamațiile costisitoare.

Pe de altă parte, conform Regulii FTC privind mașinile uzate, trebuie să creați un Ghid al cumpărătorului pentru fiecare vehicul pe care îl vindeți, care să includă diferite tipuri de informații referitoare la vehicul, reprezentanța dvs., garanția vehiculului etc. Nerespectarea acestui lucru poate duce la penalități. care poate fi foarte gravă în anumite cazuri.

În ceea ce privește legile privind lămâia, deși adesea se crede în mod eronat că se aplică și dealerilor, noile legi privind lămâia pentru vehicule se aplică producătorilor de vehicule care sunt defecte. Legile privind lămâia pentru mașini uzate, pe de altă parte, vi se pot aplica, dar numai dacă vă aflați într-unul dintre cele șase state care au instituit în prezent astfel de legi. Aceste state sunt Connecticut, Massachusetts, Minnesota, New Jersey, New Mexico și New York. Anumite state pot avea, de asemenea, o cerință de garanție pentru vânzarea de mașini second hand, așa că asigurați-vă că analizați și acest lucru.

Intenționați să deschideți un dealer auto sau sunteți în proces de deschidere? Dacă aveți o sugestie pe care doriți să o adăugați, contactați-ne pe Twitter @Bplans.

Todd Bryant este președintele și CEO-ul Bryant Surety Bonds, o agenție de obligațiuni autorizată să emită garanții în toate cele 50 de state. Bryant Surety Bonds ajută dealerii de mașini să obțină licență, ajutându-i să respecte cerința de garanție a dealerului auto.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *