5 idei de programe de bunăstare a angajaților pentru lucrătorii de la distanță

Tendințele de bunăstare a angajaților în 2020

În 2020, mai mulți oameni ca niciodată lucrează de acasă. Pentru mulți oameni, această schimbare a stilului de viață pare soluția perfectă pentru a atinge un echilibru bun între muncă și viață. Și să ne gândim, a stat sub nasul nostru în toți acești ani. Astăzi, peste 60% dintre americani lucrează de acasă cel puțin o parte din timp și doresc să continue să lucreze de la distanță în viitor.

Provocări de bunăstare a noilor angajați

Cu toate acestea, lucrul la distanță creează o serie întreagă de noi provocări. Protejarea sănătății mintale și fizice a angajaților dvs. este cea mai importantă. Unele companii vor încadra acest lucru în limbajul productivității muncii de la distanță, dar este mai mare decât atât. La urma urmei, aceștia sunt prietenii și colegii tăi.

Dacă înțelegi greșit, personalul tău se va obosi rapid de lucrul la distanță. Pentru a evita acest lucru, vreau să vă împărtășesc cinci idei dovedite de bunăstare a angajaților pentru lucrătorii de la distanță. Sunt manager senior într-o companie 100% la distanță de câțiva ani, așa că bănuiesc că ați putea spune că sunt unul dintre cei mai devreme care adoptă lucrul de acasă.

5 idei dovedite de bunăstare a angajaților pentru lucrătorii de la distanță

Să intrăm și să vedem cum puteți face viața lucrătorilor de la distanță mai sănătoasă și mai fericită:

Ideea de bunăstare a angajaților #1: Creați spații sociale virtuale

Aproape 20% dintre lucrătorii de la distanță se luptă cu izolarea. Angajații care au trecut brusc la lucrul de acasă în ultimele luni sunt unii dintre cei mai vulnerabili la acest lucru. La urma urmei, colegii noștri sunt adesea oamenii cu care petrecem cel mai mult timp. Poate fi un șoc masiv să fie luată această rețea.

În acest moment, merită să realizezi că munca într-un birou are anumite beneficii. Discuția în jurul răcitorului de apă este un clișeu cu un motiv. Suntem animale sociale. Ca atare, este important să recreați această experiență pentru lucrătorii virtuali.

În mod realist, există două moduri de a proceda în acest sens:

 • Creează un canal social continuu în platforma ta de mesagerie instantanee,
 • Găzduiți chat-uri sociale regulate sau încurajați angajații să coordoneze pauzele de cafea și să facă acest lucru singuri.

În ambele cazuri, lucrul important este să menții contactul social între angajații tăi. Nu contează despre ce vorbesc, atâta timp cât nimeni nu se simte izolat sau singur.

Ideea de bunăstare a angajaților nr. 2: Asigurați-vă că angajații de la distanță au instrumentele de care au nevoie

Noii lucrători de la distanță constată adesea că, dintr-o dată, nu au tot ce le trebuie pentru a-și face treaba corect. Sunt două lucruri diferite în joc aici. În primul rând, există ideea că lucrul de la distanță înseamnă să vă luați laptopul și să lucrați de oriunde. Există ceva romantic în a sta pe o plajă să sorbi un cocktail și să te uiți peste câteva foi de calcul.

Desigur, nu așa se realizează munca la distanță. În primul rând, dacă stai pe o plajă opt ore pe zi, cinci zile pe săptămână, ai dezvolta rapid probleme severe de spate. La fel ca într-un birou fizic, dacă doriți să mențineți bunăstarea angajaților, trebuie să oferiți echipamentul potrivit pentru ca aceștia să lucreze în siguranță și confortabil.

În al doilea rând, noii lucrători la distanță găsesc adesea obstacole noi și neașteptate în a-și face treaba în mod corespunzător. Acest lucru poate avea un impact semnificativ asupra bunăstării angajaților. Pur și simplu, creează stres inutil și chiar conflicte. De exemplu, dacă sunteți în afara biroului, este mult mai dificil să mergeți la un coleg cu o întrebare rapidă. În mod similar, este dificil pentru echipele de vânzări de la distanță să obțină aprobarea unui nou proiect atunci când nu pot invita clienții la birou.

Aceste probleme pot fi rezolvate cu adevărat doar cu tehnologie. De exemplu, instrumentele de colaborare și platformele de mesagerie instantanee pot rezolva cu ușurință punctele dure de comunicare internă.

De asemenea, puteți utiliza instrumente mai specifice pentru a depăși alte probleme pe care le întâmpină echipa dvs. în timp ce lucrați de la distanță. De exemplu, software-ul de gestionare a propunerilor poate rezolva problema inițierii de la distanță a proiectelor, în timp ce instrumentele moderne VOIP fac livrarea prezentărilor de la distanță o ușoară.

Ideea de bunăstare a angajaților nr. 3: Încurajați angajații de la distanță să se oprească

Oprirea lucrătorilor de la distanță este o provocare pe care mulți oameni nu o anticipează. De asemenea, arată un alt beneficiu neașteptat al birourilor din cărămidă și mortar. Când lucrezi într-un birou 9-5, este mult mai ușor să lași de lucru la birou.

Când lucrezi în dormitorul tău sau la masa din bucătărie, crearea acestei distanțe mentale este mult mai dificilă. Cheia acestui lucru este că lucrătorii de la distanță sunt mult mai înclinați să rămână online și să facă o oră sau două în plus de lucru seara.

Chiar înainte de apariția muncii la distanță pe scară largă, suprasolicitarea începea să creeze probleme de sănătate mintală pentru mulți lucrători. Multe țări încep chiar să recunoască dreptul la deconectare. Desigur, nu trebuie să așteptați ca țara dvs. să legifereze și să vă interzică să trimiteți e-mailuri de serviciu în afara orelor de program. În schimb, ar trebui să creați în mod proactiv o cultură a muncii în timpul orelor de lucru în organizația dvs.

Iată câțiva pași concreti pe care îi puteți lua pentru a realiza acest lucru:

 • Condus de exemplu
  Acesta este probabil cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru a vă asigura că angajații au suficient timp de nefuncționare. Dacă nu încercați să vă adresați personalului în timpul serii și în weekend, este mult mai puțin probabil ca aceștia să se simtă presați să lucreze la ore nerezonabile.
 • Adoptă aplicații de gestionare a timpului
  Unii lucrători la distanță ajung să lucreze mai mult pentru că se luptă cu productivitatea în casele lor. Încurajarea utilizării aplicațiilor de urmărire a timpului în compania dvs. poate ajuta la depășirea acestui lucru, asigurându-vă că oamenii lucrează numai în timpul orelor de birou.
 • Adaugă-ți propriul drept de a te deconecta
  Acest lucru poate suna simplu. Cu toate acestea, pur și simplu să le reamintești angajaților tăi că au dreptul de a se bucura de timpul lor liber poate fi adesea suficient pentru a descuraja suprasolicitarea creată de ei înșiși.

Totul este despre crearea culturii potrivite în echipele tale de la distanță. Încercând să creați o cultură de susținere a companiei, puteți îmbunătăți cu ușurință bunăstarea angajaților fără a cheltui bani suplimentari.

Ideea de bunăstare a angajaților #4: Oferiți sprijin pentru sănătatea mintală

Lucrul de acasă poate reduce mulți factori comuni de stres. De exemplu, nu mai trebuie să stați în trafic în fiecare zi sau să vă faceți griji că ajungeți târziu la birou. Cu toate acestea, munca la distanță vine și cu anumite provocări pentru sănătatea mintală.

Interesant este că lucrătorii de la distanță au mai multe șanse să întâmpine dificultăți în a dormi bine. De fapt, peste 40% dintre lucrătorii de la distanță se luptă cu asta. Cu toate acestea, motivele exacte pentru aceasta sunt neclare. De asemenea, este de remarcat faptul că un lucru este ca managerii și profesioniștii în resurse umane să fie îngrijorați de sănătatea mintală a angajaților lor. Cu toate acestea, acest lucru nu te face un terapeut. Ca atare, nu este treaba ta să încerci să „remediezi” problemele aici.

În schimb, rolul unui angajator este de a oferi sprijin pentru sănătatea mintală, inclusiv facilitând angajaților să caute ajutor de la profesioniști calificați dacă au nevoie de el. Pentru a realiza acest lucru, puteți utiliza următorul cadru:

 • Creați sondaje anonime privind bunăstarea
  Ar trebui să le trimiteți destul de regulat, de exemplu în fiecare trimestru. Scopul dvs. este să identificați dacă aveți o tendință de lucrători care suferă de o anumită problemă, cum ar fi singurătatea, oboseala, motivația slabă sau stresul. Când identificați o tendință, puteți avea o conversație mai largă despre ce puteți face pentru a ajuta.
 • Tratează sănătatea mintală ca și sănătatea fizică
  Vrei să creezi o cultură a deschiderii. Adesea, aceasta implică să conduci prin exemplu. De asemenea, ar trebui să-i faceți pe angajații să se simtă confortabil să-și ia timp liber pentru stres, la fel cum ar face-o dacă ar avea dureri de spate sau ar avea o programare la dentist.
 • Resurse indicatoare
  Un număr tot mai mare de companii oferă acces la terapie sau consiliere online ca beneficiu pentru angajați, similar îngrijirii dentare sau a ochilor.

Adesea, jumătate din bătălie este să-i convingi pe angajații tăi să-și ia în serios sănătatea mintală. Ca cultură, sărbătorim adesea obiceiurile de lucru nesănătoase și stresante. Această problemă poate fi exacerbată în era îndepărtată.

Ideea de bunăstare a angajaților nr. 5: Înlocuiți avantajele de la birou cu abonamente

În ultimele decenii, conștientizarea sporită a bunăstării angajaților a transformat biroul modern. Este un alt clișeu, dar gândește-te la toate acele campusuri din Silicon Valley cu mesele lor de ping-pong și frigiderele de bere.

Acest lucru a fost îndepărtat de lucrul la distanță pe scară largă. Uită de campusurile tehnologice, mii de oameni lucrează acum în apartamente minuscule mobilate. Evident, la începutul pandemiei de COVID, prioritatea nimănui nu era cum să obțină fructele gratuite cu care sunt obișnuiți la birou sau întâlnirea lor de yoga de luni dimineața.

Dar aceste lucruri au fost oferite dintr-un motiv – bunăstarea angajaților. Nu există niciun motiv pentru care acest lucru nu este atât de necesar în lumea lucrului de la distanță. Răspunsul la aceasta este oferirea acelorași avantaje lucrătorilor de la distanță. Există câteva moduri diferite de a proceda în acest sens:

 • Înlocuiți avantajele de birou cu servicii de abonament
  Cel mai bine este să înlocuiți avantajele într-un format like for like. Adică înlocuiți fructele gratuite cu un abonament pentru fructele lunii. Înlocuiți sesiunile de exerciții de birou cu echivalentul lor online sau chiar credit pentru un abonament la sală.
 • Găsiți avantaje de valoare echivalentă
  Dacă nu este posibil să înlocuiți avantajele de la birou cu un abonament similar, cel mai bine este să oferiți ceva similar personalului dvs. De exemplu, dacă de obicei aveți o sesiune de film la birou vineri după-amiază, probabil că cel mai bine este să lăsați lucrătorii de la distanță să se deconecteze mai devreme.
 • Permiteți angajaților să își adapteze propriul pachet de beneficii
  O altă opțiune excelentă este de a oferi lucrătorilor la distanță un buget de beneficii personale. Apoi, puteți oferi o gamă de avantaje, iar ei le pot alege pentru a se potrivi propriilor nevoi și dorințe.

Lucrul esențial de realizat este că, deși angajații tăi pot lucra în pijamale, ei merită totuși aceleași avantaje și beneficii ca și înainte.

Concluzie: Cum să vă mențineți angajații de la distanță fericiți și sănătoși?

Munca de la distanță aduce o serie de beneficii și oportunități. Când este făcut corect, lucrul de acasă poate oferi un echilibru mult mai bun între viața profesională și viața privată decât naveta către un birou tradițional. Nu este de mirare că 99% dintre lucrători le place opțiunea de lucru la distanță.

Cu toate acestea, vine și cu provocări pentru bunăstarea angajaților. Acestea pot fi plasate în esență în două categorii. În primul rând, există noile provocări ale lucrului la distanță, cum ar fi singurătatea sau barierele neprevăzute în calea muncii. În al doilea rând, există avantajele muncii la birou, care trebuie compensate.

A fi conștient de aceste probleme este jumătate din luptă. Restul este o chestiune de angajare a angajaților tăi de la distanță și de a descoperi ce funcționează cel mai bine pentru ei.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *