5 Exemple de programe de formare și dezvoltare a angajaților

Program grozav de formare și dezvoltare: un diferențiator cheie pentru brandul dvs. de angajator!

Când vine vorba de beneficiile HR, programele de formare și dezvoltare a angajaților se află întotdeauna printre cele mai căutate beneficii ale angajaților. Mulți dintre cei mai buni performeri de astăzi au aspirații dincolo de rolul lor actual. Dacă nu li se oferă șansa de a învăța și de a avansa, aproape sigur că vor căuta oportunități în altă parte.

În plus, învățarea și dezvoltarea (L&D) este o componentă crucială pentru cultivarea unei culturi pozitive a companiei. Îl pune pe angajat pe primul loc, făcând din creșterea personală și inovația o prioritate. Cu opțiunile potrivite, o companie își poate prezenta angajamentul față de forța de muncă.

Multe companii cu programe remarcabile de formare și dezvoltare a angajaților sunt capabile să se afirme ca lideri pe nișă. Acest lucru ajută la recrutare și păstrarea angajaților.

Dacă vă întrebați ce fac companiile de top cu programele lor de formare și dezvoltare pentru a ieși din grup, ați ajuns în locul potrivit!

5 exemple de top de programe de formare și dezvoltare a angajaților

În multe cazuri, ideea de a dezvolta un program de L&D de la zero este descurajantă. Din fericire, puteți folosi liderii din industrie ca ghid, urmând exemplul lor pentru a crea o soluție robustă care să se alinieze nevoilor specifice ale companiei dvs.

Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți, iată cinci exemple de companii care conduc cu adevărat grupul cu programele lor de formare și dezvoltare a angajaților de top:

  1. Amazon
  2. AT&T
  3. SAS
  4. Etsy
  5. Pilot Flying J

Exemplul L&D #1: Amazon

La Amazon, procesul de onboarding include o formare extinsă. Fiecare nou angajat ia parte într-o călătorie de o lună, permițând angajaților să se aclimatizeze cu compania, să-și dezvolte încrederea și să-și îmbunătățească capacitățile.

În 2012, Amazon a lansat programul Career Choice, care oferă angajaților orar acces la beneficii educaționale după ce au făcut parte din companie timp de un an. Career Choice oferă școlarizare și acoperire a taxelor și rate de rambursare a manualelor de până la 95%. Participanții pot accesa până la 12.000 USD în timp ce obțin un certificat sau o diplomă de asociat, atâta timp cât urmează cursuri în nișe solicitate.

În 2019, Amazon a promis să investească în angajații săi, angajând peste 700 de milioane de dolari pentru a recalifica 100.000 de membri ai echipei. Scopul a fost de a îmbunătăți calificarea membrilor forței de muncă, oferind lucrătorilor non-tehnici acces la formare de competențe tehnice. De exemplu, Academia Tehnică Amazon le permite angajaților să-și dezvolte capacitățile și să facă tranziția către carierele de inginerie software.

Programele creează un win-win, dând putere angajaților să-și urmărească visurile profesionale, permițând în același timp gigantului retail să reducă decalajele de competențe. Pe lângă crearea de oportunități de avansare pe plan intern, participanții câștigă și certificări pe care le pot purta cu ei, sporindu-și valoarea dacă își caută poziții în altă parte.

Exemplul L&D #2: AT&T

AT&T oferă angajaților acces la oportunități de dezvoltare în două moduri. În primul rând, compania are un program robust de asistență pentru școlarizare, făcând facultatea mai accesibilă pentru forța de muncă. În al doilea rând, are programe interne de formare și dezvoltare a angajaților, oferindu-le angajaților posibilitatea de a-și îmbunătăți setul de abilități și, eventual, de a avansa.

La Universitatea AT&T, angajații pot participa la un program de formare condus de directori care se concentrează pe subiecte precum management și leadership. Pe lângă oferirea de oportunități de învățare personală, gigantul de telecomunicații a colaborat și cu Udacity pentru a crea cursuri online, în ritm propriu, permițând forței de muncă accesul la programe fără studii în subiecte precum analiza datelor și dezvoltarea mobilă, care le pot accelera cariera.

Dar compania are și o altă pană în șapca educațională. În parteneriat cu Georgia Tech și Udacity, AT&T a asistat la crearea primului master online în știință informatică. Acest lucru îi avantajează nu numai pe angajați, ci și pe oricine caută o opțiune online pentru a-și avansa cariera tehnologică.

Exemplul L&D #3: SAS

Un lider de renume mondial în domeniul soluțiilor de analiză de afaceri care este frecvent inclus în „listele celor mai bune locuri de muncă din întreaga lume, SAS strălucește când vine vorba de oportunități de L&D. Stagiile sale se concentrează pe sprijinirea creșterii profesionale, pregătirea studenților pentru ceea ce va deveni următoarea fază din viața lor. Combină învățarea formală cu pregătirea și experiența la locul de muncă, creând o abordare completă a educației următoarei generații.

În plus, SAS oferă o gamă largă de programe entry-level. Prin „rolurile de academie” plătite, compania îi ajută pe noii absolvenți să facă tranziția către forța de muncă. Prin programele de vânzări, consiliere pentru clienți, abilitare tehnică și rotație de marketing, profesioniștii nou formați își pot perfecționa capacitățile la sediul companiei, asigurându-se că au instrumentele de care au nevoie pentru a prospera.

Alături de opțiunile de mai sus, angajații au acces la un program care a fost conceput special pentru a sprijini liderii emergenti. Scopul acelui serviciu este de a cultiva talentul care se poate ridica în rândurile manageriale, stimulând cariera echipei lor, creându-și în același timp propria cale pentru o planificare fiabilă a succesiunii.

Cu toate acestea, compania nu se oprește aici. Prin intermediul programului SAS Academics, profesioniștii din vânzări și tehnici, de obicei cei care tocmai părăsesc facultatea, obțin o experiență aprofundată de pregătire și pregătire. Fiecare dintre angajați obține acces la formare la locul de muncă și la sesiuni de clasă, asigurându-se că are abilitățile de care au nevoie pentru a reuși înainte de a se muta oficial în rolurile permanente.

Exemplul L&D #4: Etsy

Etsy se concentrează pe utilizarea unei abordări complete a formării și dezvoltării angajaților. Ofertele combină metodologii dovedite, inclusiv psihologia organizațională, teoria învățării adulților și sociologia. Pe lângă oportunitățile tradiționale de învățare, angajații au acces la coaching și retrageri, precum și la resurse online.

La Etsy, angajații nu sunt doar cursanți, ci și profesori. Prin „Școala Etsy”, participanții pot învăța despre o varietate de subiecte, inclusiv opțiuni axate pe dezvoltarea abilităților hard și soft. Pe parcurs, cei care predau îmbunătățesc, de asemenea, abilitățile critice, inclusiv organizarea, conducerea și perseverența.

În plus, echipa Etsy L&D facilitează alegerea unei căi. Ei lucrează cu angajații pentru a identifica opțiunile care le pot duce cariera în direcția dorită, deschizând căi pentru creștere și avansare.

Exemplul L&D #5: Pilot Flying J

La Pilot Flying J, ajutarea lucrătorilor să-și atingă obiectivul de a intra în management este o prioritate în programele de formare și dezvoltare a angajaților. Prin formarea sa de management, participanții lucrează cu lideri de top, învățând despre orice, de la nuanțele sistemului POS până la citirea rapoartelor financiare.

Odată ce programul inițial se încheie, participanții beneficiază în continuare de sprijin și oportunități de dezvoltare. După ce au fost repartizați într-o locație, instruirea este în curs de desfășurare, asigurându-se că aceștia pot dobândi noi abilități, se pot adapta la schimbările din organizație și se pot pregăti pentru tehnologiile primite.

În plus, angajații cu normă întreagă pot avea acces la un plan de rambursare a școlarizării. Prin acest program, membrii echipei pot atinge până la 18.000 USD pentru a ajuta cu cheltuielile educaționale critice.

Conturarea strategiei de învățare și dezvoltare a companiei dvs

Exemplele de mai sus au multe aspecte în comun. În primul rând, ele nu se adresează doar capacității tehnice, ci și abilităților soft esențiale. Leadership-ul, munca în echipă, comunicarea și multe alte abilități soft sunt vitale pentru ca forța de muncă să înflorească. Asigurați-vă că le includeți în programul dvs. de formare și dezvoltare.

În plus, înghesuirea antrenamentului într-o perioadă scurtă de timp nu este o normă. Multe dintre exemplele de mai sus sunt extinse – concepute pentru a fi finalizate în săptămâni sau luni, nu în zile. În plus, învățarea continuă este de fapt obiectivul principal pentru majoritatea companiilor. O componentă cheie care merită cu siguranță adoptată.

În cele din urmă, personalizarea joacă un rol în majoritatea programelor de L&D. Angajații pot alege căi de carieră pe care să le urmeze, oferindu-le acces la cursuri relevante. Nu este vorba despre forțarea tuturor în aceeași cutie educațională. Adaptarea, flexibilitatea și personalizarea sunt toate fațetele experienței. Acest lucru face ca formarea să fie un beneficiu valoros în ochii lucrătorilor, în timp ce beneficiază în același timp organizația.

Element cheie: 5 sfaturi pentru crearea unui program grozav de formare și dezvoltare

Companiile de mai sus au folosit creativitatea și inovația pentru a-și construi programele de formare și dezvoltare. Haideți să explorăm câteva sfaturi utile pe care le-au folosit, astfel încât să vă puteți crea propriile.

Sfatul #1: Oferiți o formare continuă a aptitudinilor în ritm propriu

Multe companii oferă angajaților opțiuni interne de învățare online, în ritm propriu. Acest lucru le permite angajaților libertatea și autonomia de a-și conduce propria carieră, învățând abilitățile și cunoștințele care sunt atât valoroase pentru ei, ca indivizi, cât și pentru companie în general.

Sfatul #2: Luați în considerare oferirea de asistență pentru școlarizare

Oferirea de beneficii educaționale, cum ar fi rambursarea școlarizării, este o modalitate excelentă de a crește retenția angajaților, de a îmbunătăți achiziția de talente și de a îmbunătăți echitatea mărcii. În special pentru companiile în care fluctuația angajaților este mare, cum ar fi comerțul cu amănuntul și restaurantele, asistența pentru școlarizare poate ajuta la îmbunătățirea reținerii și la reducerea costurilor viitoare de formare.

Sfatul #3: Creați un program de internship

Atunci când sunt concepute corect, programele de internship pot servi ca o pâlnie eficientizată a talentelor pentru organizația dvs. Multe programe de practică de succes iau în considerare întreaga călătorie de intrare în carieră – de la facultate, integrarea în forța de muncă.

Sfat #4: Predare de la egal la egal

Învățăm cel mai bine de la semenii noștri. Luați în considerare crearea unui program de formare și dezvoltare în care angajații îi învață pe alți angajați. Acest lucru nu numai că ajută la dobândirea competențelor, dar oferă și o oportunitate genială pentru angajații mai tineri de a înțelege valorile și cultura companiei dvs. la un nivel mai profund.

Sfatul #5: Oferiți oportunități de a interacționa cu lideri de top

Angajații cu performanțe înalte caută mereu oportunități de a interacționa și de a învăța de la lideri. Deși trebuie să fii sensibil la timpul liderului tău de vârf, aceste experiențe sunt monumentale pentru dezvoltarea personală și a carierei angajaților. Care este rentabilitatea investiției pentru management? Aceștia îi determină pe cei mai motivați oameni calificați și gata să preia roluri de conducere.

De ce aveți nevoie de un program de formare și dezvoltare a angajaților?

Programele de formare și dezvoltare a angajaților sunt vitale pentru orice organizație. În timp ce multe companii le consideră o cheltuială, ele sunt de fapt o oportunitate. Cu o strategie de L&D implementată, vă puteți împuternici organizația, puteți crea căi pentru eliminarea decalajelor de competențe și puteți îmbunătăți capacitățile forței de muncă.

Potrivit unei estimări a Centrului de Cercetare Economică, deficitele de competențe costă companiile americane 160 de miliarde de dolari anual. Problema este atât de răspândită încât 80% dintre americani simt că țara lor se confruntă cu un deficit de competențe.

Cu 35% care declară că sunt afectați de aceasta personal. În plus, 40% cred că schimbarea cerințelor de calificare va avea un efect substanțial asupra locului de muncă. Formarea oferită de companie este o oportunitate de a aborda aceste probleme.

Cu un program personalizat de L&D, puteți oferi acces la cursuri concepute special pentru a vă spori capacitățile forței de muncă în anumite domenii. L&D oferă o soluție internă pentru o provocare de lungă durată, una care vă poate separa afacerea de concurență.

Dar eliminarea decalajelor de competențe și creșterea forței de muncă nu sunt singurele motive pentru care aveți nevoie de un program de formare și dezvoltare a angajaților. De asemenea, este esențial pentru recrutare și reținere. Potrivit unui sondaj Udemy, 42% dintre Millennials au declarat că L&D este cele mai importante beneficii pe care companiile le pot oferi.

În plus, conform unui raport realizat de Randstad, 43% dintre profesioniști menționează căile de carieră limitate ca motiv principal pentru a părăsi un post. Dintre profesioniștii cu studii superioare, 47% ar căuta și ar urmari o oportunitate mai bună dacă nu ar exista căi clare pentru avansare.

Cu un program de formare și dezvoltare conceput cu atenție, compania dumneavoastră răspunde acestei dorințe – de a ajuta angajații să-și avanseze cariera la următorul nivel. Oferind un beneficiu de formare și dezvoltare, susțineți loialitatea și implicarea, îmbunătățind atât recrutarea, cât și reținerea, precum și poziționând compania dvs. ca angajator de alegere. Investește în viitorul angajaților tăi. Și ei te vor iubi pentru totdeauna.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *