4 tactici pentru creșterea și extinderea afacerilor

Deoarece punctele forte și punctele slabe ale fiecărei companii (și amenințările și oportunitățile) sunt diferite, nu există într-adevăr o abordare tip cookie-cutter care să fie recomandată pentru creșterea și extinderea de succes.

Dar există un lucru pe care aproape toate afacerile în creștere îl au în comun, este că s-au ocupat de problemele legate de fluxul de numerar. Au făcut tot ce au putut pentru a evita surprizele neplăcute; au pus în aplicare sisteme pentru a se asigura că clienții lor plătesc la timp.

Poate cel mai important, ei își revizuiesc în mod regulat toate situațiile financiare ale afacerii, dar mai ales ale acestora analiza fluxului de numerar. Mai exact, își compară fluxul de numerar real cu previziunile lor, astfel încât să poată lua decizii de cheltuieli inteligente și strategice și să vadă când provocările apar la orizont.

Dacă nu sunteți familiarizat cu fluxul de numerar – ce este acesta și ce trebuie să știți despre modul în care monitorizarea acestuia vă poate ajuta afacerea – începeți cu Fluxul de numerar 101: Elementele de bază.

Când fluxul dvs. de numerar pare solid, sunteți bine poziționat pentru creștere.

Având în vedere acest lucru, să aruncăm o privire la patru moduri în care afacerile pot crește. Sperăm că veți fi inspirat să găsiți calea care are cel mai mult sens pentru operația dvs. specifică.

Continuați să vă dezvoltați afacerea cu aceste 4 tactici

1. Extindeți-vă la noi locații

Indiferent dacă conduceți un magazin de vânzare cu amănuntul, un cabinet medical, un restaurant sau chiar o companie de tehnologie business-to-business, este posibil să puteți genera profituri mai mari extinzându-vă organizația la noi locații fizice (sau chiar digitale)..

Dar, este important să rețineți că nu vă puteți aștepta să deschideți pur și simplu o a doua locație, să vă așezați pe loc și să urmăriți cum se îngrașă contul dvs. bancar. Succesul primei locații (primare) nu are nicio influență asupra locațiilor suplimentare – există multe variabile în joc, chiar dacă plătiți atenție sporită acordată situației financiare. Deci, înainte de a vă ramifica, trebuie să luați în considerare o serie de factori.

Câteva întrebări care să te ghideze:

  • Locația dvs. actuală funcționează ca niște mașini bine unse – sunt profitabile și sunt mulțumiți clienții și angajații dvs.?
  • Operațiunea într-o locație nouă v-ar permite să serviți aceeași piață țintă pe care o deserviți acum? Ați încerca să ajungeți la un alt? piața țintă? Dacă da, cum va trebui să vă ajustați produsul sau serviciul? Ai făcut cercetare de piata în noua zonă/segment de piață pe care îl luați în considerare?
  • De ce economii de scară puteți profita, cum ar fi posturile de personal de care aveți nevoie, indiferent dacă afacerea dvs. are 5 sau 500 de angajați, sau prețuri mai mici la comenzi mai mari de stocuri/de consumabile, de exemplu?

2. Dezvoltați produse noi

Starbucks a început ca o mică cafenea locală. Acum, este un magistral internațional care vinde un sortiment eclectic de băuturi, precum și produse de patiserie, gustări, sandvișuri, CD-uri, animale umplute și tot felul de alte mărfuri.

Indiferent ce vinde afacerea dvs., sunt șanse să puteți vinde cel puțin încă un produs complementar. De exemplu, dacă afacerea dvs. este o agenție de copywriting, s-ar putea să vă gândiți la angajarea unui designer grafic, astfel încât să puteți vinde infografice, logo-uri și alte active vizuale.

Mai simplu spus, dezvoltarea de produse noi – presupunând că acestea sunt cele dorite de clienții tăi— va duce aproape cu siguranță la noi fluxuri de venituri.

Iată câteva modalități simple de a-ți da seama ce doresc clienții tăi:

  • Solicitați în mod obișnuit feedbackul și sugestiile clienților dvs
  • Fii cu ochii pe liniile de produse ale concurenților tăi
  • Rulați o „vânzare” MVP în care vedeți dacă se vinde un volum mic al unui produs nou sau dacă este doar valabil

3. Căutați noi parteneriate

A fi proprietarul unei mici afaceri poate fi dificil, mai ales atunci când încerci să o încerci pe cont propriu. Însă vestea bună este că, prin stabilirea de parteneriate cu alte afaceri care au aceleași idei, s-ar putea foarte bine să vă vedeți profiturile crescând, pe măsură ce marca dvs. este expusă unei comunități cu totul noi de susținători.

Serviciile de livrare a alimentelor precum DoorDash au fost fondate pe această premisă – ar putea ajuta restaurantele care doreau să evite să își execute propriile servicii de livrare să ofere în continuare această opțiune clienților lor. Un alt exemplu sunt companiile SaaS care se bazează pe (sau sunt amplificate de) un API cu software-ul unei alte companii. Dacă există un parteneriat, există posibilitatea ca ambele companii să co-markete sau să promoveze reciproc soluția.

Deci, cum ar putea afacerea dvs. să beneficieze de parteneriate? Odată ce vă dați seama, ar putea fi timpul să urmăriți câteva.

4. Lansați noi campanii de marketing

Cu mai mulți bani în contul bancar al companiei dvs., acum este probabil un moment la fel de bun ca oricare altul să vă întoarceți la planșa de desen și să vă dați seama dacă marca dvs. poate beneficia de lansarea unor noi campanii de marketing.

Din când în când, orice marcă – indiferent cât de cunoscută ar fi – trebuie să le reamintească clienților săi că este încă relevantă.

Un exemplu: Old Spice, deodorantele și parfumurile de lungă durată destinate bărbaților. În timp ce compania ar putea alege să se odihnească pe lauri – încercând să-și recunoască numele și să-și mulțumească istoricul pentru tot ceea ce valorează –, în schimb, alege să investească în noi campanii inteligente de marketing. Verifică această reclamă populară, de exemplu. Nu numai că este destul de hilar (cel puțin în ceea ce privește o reclamă produsă de un brand care produce parfumuri pentru bărbați), dar, la momentul scrierii acestui articol, a generat mai mult de 56 de milioane de vizualizări pe Youtube.

Este adevărat că afacerea dvs. mică ar putea să nu aibă la fel de mulți bani în bancă ca Old Spice (care, apropo, este deținută de Proctor & Gamble). Dar, atunci când sunt făcute corect, noile campanii de marketing ar putea genera interes din partea potențialilor clienți, reamintindu-le, de asemenea, celor existenți de ce ar trebui să continue să vă susțină marca.

Nu sunteți sigur unde să vă concentrați resursele? Luați în considerare să faceți a Analiza SWOT. Este o privire în profunzime asupra punctelor forte, punctelor slabe, oportunităților și amenințărilor tale. De acolo, aruncați o privire la dvs Prognoza de vânzări. La rădăcină, prognoza dvs. de vânzări este o reprezentare a obiectivelor și aspirațiilor dvs. pentru companie. Construiți-vă noile planuri de marketing în jurul strategiilor și tacticilor care vă vor ajuta să îndepliniți aceste obiective de vânzări.

Amintiți-vă, creșterea cu succes a afacerii dvs. nu se va întâmpla peste noapte – poate fi un proces lung, obositor și stresant. Dar, cu planurile potrivite, veți putea crește organic.

Rețineți că aceste patru tactici nu sunt remedii pentru probleme de flux de numerar. Sunt cu adevărat orientate către afaceri care demonstrează performanțe financiare solide. Încercarea de a remedia o problemă de flux de numerar cu una dintre aceste tactici, fără a aborda unele dintre capcanele comune ale fluxului de numerar (cum ar fi scăderea sub control creanţe de încasatsau să nu fiți plătit la timp) poate fi dăunător afacerii dvs.

Anna Eschenburg este managerul senior de marketing la Fundbox. Fundbox oferă proprietarilor de afaceri o modalitate simplă de a-și remedia fluxul de numerar prin avansarea plăților pentru facturile restante, oferind întreprinderilor mici înapoi puterea de a-și controla fluxul de numerar.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *