4 lecții pe care ar trebui să le înveți înainte de a lansa o a doua afacere

În cele mai multe feluri, cel mai simplu mod de a aborda o carieră este să urmezi norma și să dai banii unui angajator. Lasă-i să găsească de lucru pentru tine și să-l transmită: poți trăi o viață simplă, doar trecând peste volumul de lucru care ți-a fost atribuit și fără a fi nevoie să te gândești la nimic altceva. Stres minim, responsabilitate minimă și șanse minime de eșec. Sunt multe de plăcut.

Dar poate că nu poți accepta ca destinul tău să fie modelat pentru tine. Poate că trebuie să pariezi pe tine însuți: abilitățile, pasiunea și unitatea ta. Unii oameni sunt așa, iar noi nevoie acei oameni. Antreprenorii își asumă riscurile care, în cele din urmă, dau naștere la afaceri care sunt capabile să mențină atât de mulți oameni angajați remunerați. Ei prosperă în a face față și a depăși provocările.

Și, deși există multe cazuri în care profesioniștii vin cu idei de afaceri izolate de urmat, este, de asemenea, extrem de comun ca antreprenorii să își dorească mai mult după ce și-au înființat cu succes primele afaceri. Urmărind mai mult poate fi un lucru grozav, dar se poate dovedi și dezastruos. Totul este despre modul în care este gestionat – și în această postare, vom trece prin patru lecții pe care trebuie să le înveți înainte de a merge mai departe cu lansarea unei a doua afaceri.

1. Planificarea cuprinzătoare este cheia pentru atenuarea riscului

Când încerci să-ți înființezi prima afacere, s-ar putea doar să poți face față lipsei unui plan optimizat dacă ești extraordinar de norocos, dar acel noroc nu va dura pentru totdeauna. Îndoiește-l și te vei pregăti pentru eșec. Lucrul inteligent de făcut în această situație este să fii recunoscător pentru averea anterioară și să faci tot ce poți pentru a te baza pe avere mai puțin în viitor.

  • Ce vrei să fie a doua ta afacere?
  • Ce tip de model de afaceri vei folosi?
  • Ce casete trebuie să bifezi?
  • Ce cercetare trebuie să faci?
  • Cum va completa afacerea dvs. existentă?
  • Există vreun risc de suprapunere sau concurență?

Videoclipul de mai jos vă va ajuta să răspundeți la multe dintre aceste întrebări și este vital să treceți prin cât mai multe:

Există o mulțime de resurse care să vă ghideze prin ceea ce trebuie să faceți. Dacă sunteți în căutarea unui șablon care poate funcționa pentru orice afacere mică, șablonul Bplans este o alegere evidentă (nu doar din cauza locului în care ne aflăm). Dacă vă concentrați în mod special pe comerțul electronic,

Învățați cu Shopify are un lucru grozav video ghid (vezi mai sus) cu câteva sfaturi utile de urmat.

Cu cât dedici mai mult timp în planificare acumcu atât va fi mai puțin riscant al doilea demers al dvs. de afaceri – și din moment ce soarta celei de-a doua afaceri va avea efecte secundare asupra dvs. primul afaceri (fometând-o potențial de resurse și/sau atenție, sau murdându-vă reputația profesională), acest lucru este necesar pentru a proteja Tot pentru care ai lucrat.

2. Externalizarea este esențială pentru extindere și extindere

Solopreneurs au devenit masiv mai frecvente în ultimii ani, împuternicite de ușurința de a lucra de acasă, dezvoltarea unor instrumente de productivitate puternice și intuitive și creșterea automatizării simple. Există o mulțime de afaceri mici care pot fi conduse cu succes fără echipe. Dropshipping-ul este un exemplu tipic, dar există și consultanțe, servicii de design grafic și chiar servicii de dezvoltare de software.

În ciuda marilor dezavantaje, sunt multe de spus despre a face totul singur. Puteți să păstrați toate profiturile, să economisiți mult timp și efort de recrutare, să vă concentrați în întregime pe ceea ce faceți și să evitați potențiala durere de cap de a trata cu HR. Când ajungi la punctul de a începe o a doua afacere, totuși, este nesăbuit să faci o încercare serioasă rămâne un solo antreprenor.

Acesta este motivul pentru care externalizarea este esențială. Nu trebuie să aduci angajați cu normă întreagă, ci tu do trebuie să identificați sarcinile pe care nu sunteți cel mai potrivit pentru a le gestiona și să găsiți niște freelanceri de încredere care să vă ușureze volumul de muncă. Acest lucru va îmbunătăți enorm calitatea muncii depuse pentru aceste sarcini și vă va elibera să vă concentrați asupra rolului dvs. de manager și figura de profiență (mai multe despre aceasta în continuare).

3. Burnout-ul este un pericol pentru fiecare afacere pe care o conduceți

Epuizarea profesională nu este ceva de luat cu ușurință. Nu este vorba de a te simți puțin obosit uneori și de a avea nevoie de o zi sau două pentru a te liniști. Este vorba de a munci atât de mult timp (și de a acumula atât de mult stres) încât pur și simplu pierzi capacitatea și înclinația de a-ți suporta volumul de muncă obișnuit. De obicei, nu este permanent, dar este în întregime posibil să te epuizezi atât de mult încât să nu-ți mai poți construi niciodată voința și dorința de a te întoarce.

Externalizarea tuturor sarcinilor, cu excepția sarcinilor de bază, este o componentă uriașă în evitarea epuizării, dar nu numai componentă. De asemenea, trebuie să vă acceptați limitările. Este greu de înțeles că nu ești invulnerabil atunci când de unul singur ții totul în funcțiune în prima ta afacere, dar acel sentiment nu va dura – urmați sfaturile din videoclipul de mai jos vă vor ajuta dacă vă aflați într-o poziție dificilă. și suprasolicitarea ta:

Acum, ai putea crede că nu te vei epuiza pentru că îți place ceea ce faci. Ei bine, deși este adevărat că putem îndura condiții extrem de dificile dacă suntem mânați de pasiune, asta nu te poate menține pe perpetuu. Mai devreme sau mai târziu, va exista o deconectare între caracterul tău și circumstanțele tale profesionale (aceasta este explorată mai mult în videoclipul de mai sus de la psihiatrul Dr. Tracey Marks) și te vei strădui să faci față.

Burnout-ul indus de a doua afacere va afecta Tot faci, și va fi și mai rău în cazul în care tu do au angajati interni. Ar trebui să stabilești standardul pentru toți ceilalți. Cum va arăta când îți vei cheltui toată energia și te-ai îndepărtat de rolul tău pentru o perioadă nedeterminată de timp? Stai ritmul, găsește timp să te relaxezi și stabilește-te rezonabil obiective care nu te vor împinge să lucrezi ore ridicole. Va fi mult mai bine pentru tine pe termen lung.

4. Nu există nicio garanție că nu va eșua complet

Gândiți-vă la un jucător de noroc care se îndreaptă pentru prima dată într-un cazinou pentru a juca la ruletă. Acum imaginați-vă următoarele două posibilități: ei câștigă mare la prima rotiresau pierd și nu primesc nimic. În primul scenariu, ei au instantaneu sentimentul că sunt oarecum destinați succesului și pariază tot ce au pe următoarea rotire. Nu le merge, iar ei pleacă abătuți.

În ultimul scenariu, acea pierdere inițială le reamintește că este un joc bazat pe șansă. Dacă continuă să joace, o fac știind natura riscului pe care și-l asumă și orice pierdere ulterioară nu doare la fel de mult. În plus, dacă câștigă mai mult decât au început, este mult mai probabil să renunțe în timp ce sunt înainte, în loc să rămână pentru a urmări sume și mai mari.
Acest lucru este relevant în contextul lansării unei a doua afaceri, deoarece este în totalitate posibil (deși nu foarte comun) ca prima încercare de afaceri a unui antreprenor să fie un succes major. Și când se întâmplă asta, îi poate face să creadă că sunt într-adevăr destinat pentru măreție: o atitudine care îi poate determina să fie flipanti în organizarea celei de-a doua lor afaceri.

Abordați o a doua afacere ca și cum ar fi prima dvs

Iată adevărul: indiferent ce ai făcut înainte, ce știi, ce conexiuni ai făcut sau cât de mult ai realizat, succesul tău viitor nu este garantat. În loc să vă puneți toate economiile și profiturile către cea de-a doua afacere, tratați-o în consecință: puneți deoparte niște bani pentru un buget rezonabil, demonstrați că poate funcționa, apoi investește mai mult în ea.

Odată ce ai făcut o treabă grozavă cu unu afaceri, pornind de a al doilea afacerile ar putea fi mișcarea naturală – dar nu sări în ea înainte de a învăța lecțiile prin care am trecut în această postare. Asigurați-vă că sunteți pe deplin pregătit, apoi fa saltul. Vă va ajuta să evitați să vă întâlniți cu un dezastru.

Kayleigh Alexandra este scriitoare pentru Micro Startups, destinația ta online pentru orice startup. Este pasionată de antreprenorii solitar și IMM-uri care fac furori în lumea afacerilor. Vizitați blogul pentru cea mai recentă doză de informații despre startup și caritate de la experți de top din întreaga lume @getmicrostarted.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *