4 Elemente esențiale ale planului de afaceri orientat spre creștere

Planul de afaceri pentru creștere strategică este unul dintre preferatele mele, deoarece se referă la deciziile de afaceri de bază, pașii, valorile și realizarea lucrurilor. Se potrivește cu viziunea mea despre planificarea afacerii ca management continuu și conducerea unei afaceri.

Nu este vorba despre explicarea sau apărarea unei afaceri pentru cei din afară. Este vorba despre ceea ce ar trebui să se întâmple.

Componentele cheie ale planului de afaceri pentru creștere strategică:

  1. Strategie
  2. Execuţie
  3. Etape și metrici
  4. Numere esențiale de afaceri

Să ne uităm la fiecare dintre acestea.

1. Strategie

Strategia poate fi la fel de simplă ca o listă de puncte, sau descrieri scurte, sau chiar o serie de fotografii.

Strategia este concentrarea. Strategia este ceea ce ești nu face.

Metafora mea preferată este sculptorul cu un bloc de marmură – arta este ceea ce el ciobește de pe bloc, nu ceea ce lasă înăuntru. Michelangelo a început cu o bucată mare de marmură și a ciobit bucăți din ea până a fost David-ul său. Deci, strategia din planul dvs. de afaceri servește ca un memento a ceea ce este cel mai important.

Michael Porter, care este probabil cel mai cunoscut scriitor de afaceri despre strategie, a spus:

„Esența strategiei este să alegi ce să nu faci.”

Am lucrat la strategia de afaceri de câteva decenii. Am fost VP la o companie de consultanță numită „Strategii creative”. Am ajuns să realizez că strategia este ca șofatul și sexul – cu toții credem că suntem destul de buni la asta.

Dar simplificarea, a face astăzi ceea ce mâine va părea evident, este geniu. Întotdeauna spun că cele mai bune strategii par evidente imediat ce le înțelegi. Mai mult, mi se pare că dacă nu par evidente după fapt, nu au funcționat.

Identitate, piață și ofertă

M-am ocupat de zeci de cadre de strategie și toate funcționează destul de bine dacă sunt aplicate corect. Totuși, preferatul meu este cel pe care îl folosim cu LivePlan: problemă, soluție, piață și identitate (sau de ce noi). Nu le despărțiți. Interrelația dintre ele este cea care conduce afacerea ta. Fiecare îi afectează pe celelalte două.

Problema pe care o rezolvi

Uităm prea des, așa că începe cu asta: afacerea ta nu este despre tine, despre ceea ce îți place să faci sau despre ce vrei de la ea. Este vorba despre clienții tăi. Și, cel mai important, problema pe care o rezolvi pentru clienții tăi.

Într-o companie de social media care postează actualizări pentru clienții săi, problema pe care o rezolvă nu este social media; înseamnă să știi și să faci oamenii să te cunoască.

Restaurantul meu preferat nu mă hrănește doar cu o masă; îmi oferă mâncare sănătoasă, delicioasă, într-un mediu confortabil, un loc în care îmi place să fiu o oră sau două cu soția mea.

Ar fi bine ca fiecare afacere să rezolve o problemă. Dacă nu, existența continuă este amenințată.

Soluția ta

Soluția dvs. la problema de mai sus este produsul sau serviciul dvs. Puteți observa deja din exemplul restaurantului că alegerea pieței influențează oferta de afaceri. Asta e strategia la locul de muncă.

Identitatea ta influenteaza alegerea pietei, ceea ce influenteaza alegerea produsului. Alegerea produsului vă influențează alegerea pieței. Ei trebuie să lucreze împreună.

Piața țintă

Identitatea ta influenteaza alegerea ta piața țintă. Cu cât identificate mai bine, cu atât mai bine.

Restaurantele de succes se concentrează pe oameni din anumite zone cu gusturi definite, sensibilitate la preț (sau nu), sensibilitate la timp (sau nu), cupluri, părinți cu copii, călători de afaceri și așa mai departe.

Cu ce ​​parte a pieței te identifici? Pe cine ești cel mai confortabil să servești?

Identitatea (cu alte cuvinte, „de ce noi”)

Fiecare afacere are identitatea sa de bază. Cu ce ​​esti diferit de ceilalti?

Care sunt punctele tale forte si punctele slabe? Care este competența ta de bază? Care sunt obiectivele tale? Ce te face diferit?

Aceste patru opțiuni reprezintă strategia dvs. de afaceri. Creșterea strategiei tale este ceea ce face diferența.

Există loc în strategia ta actuală pentru a crește afacerea? Te uiți la o nouă piață, poate învecinată cu piața existentă? Produse noi? Geniul este să găsească oportunitatea de creștere și să gestioneze pașii și resursele pentru a realiza acest lucru.

Nu separa strategia. Nu luați diferitele elemente pe rând. Nu înceta niciodată să te gândești la ei. Amintiți-vă, în planificare, precum și în toate aspectele afacerii, lucrurile se schimbă.

Continuați să urmăriți această schimbare. Schimbarea este oportunitatea de a crește.

2. Executarea

Strategia este lipsit de sens fără executare.

Tacticile de execuție sunt pașii, activitățile, deciziile pe care le luați și căile pe care le urmați pentru a executa strategia.

Tacticile de execuție sunt elementele cheie ale unui plan de marketing, plan de produs și plan financiar. Prețuri, produse, promovare, mesagerie, canale, rețele sociale, asistență, generare de clienți potențiali — totul este despre execuție. Și nu poți face un plan strategic de creștere fără a lucra prin tacticile care vor executa strategia.

În plan în sine, la fel ca și în strategie, tacticile sunt atât de formale cât aveți nevoie pentru execuție. Probabil că sunt simple liste și puncte. A Lean Plan este un cadru bun. Nu este nevoie să detaliezi dacă planul tău este doar pentru echipa ta, pentru a gestiona creșterea. Dar notează-le, astfel încât să le poți folosi mai târziu ca mementouri și liste de verificare pentru analiza execuției. Utilizarea principală a planului dvs. este revizuirea și revizuirea constantă, ca un tablou de bord al afacerii.

Pe măsură ce lucrezi cu tactici, gândiți-vă la alinierea strategică. Asigurați-vă că tactica dvs. se potrivește cu strategia dvs. Dacă aveți o strategie cu preț ridicat și valoare ridicată, asigurați-vă că prețurile și ofertele de produse se potrivesc. Asigurați-vă că mesajele, canalele și promoțiile dvs. se potrivesc. Asta e aliniere strategică.

3. Etape și metrici

Scopul tău este execuția, iar reperele și valorile informează execuția. Gândiți-vă la date, termene limită și detalii concrete.

Întrebați-vă cum veți ști pe măsură ce vă executați strategia dacă sunteți sau nu pe drumul cel bun. Oamenilor le place să lucreze spre repere, și le place să-și vadă progresul marcat în metrici specifice și concrete.

Valorile sunt vânzări și cheltuieli, desigur. Dar, de asemenea, în funcție de tipul dvs. de afacere, alți indicatori de performanță cum ar fi traficul, clienții potențiali, conversiile, prezentările, vizitele, călătoriile, interacțiunile și chiar aprecierile, retweeturile și urmăririle. Faceți-vă valorile măsurabile și semnificative.

În planul dvs. strategic de creștere, reperele și valorile sunt text editat frumos. Sunt liste. Sunt date, echipe, nume și numere.

4. Numere esențiale de afaceri

Planificarea reală trebuie să aibă rădăcini în anumite aspecte, inclusiv vânzări, cheltuieli și fluxul de numerar.

Dacă aveți o afacere existentă, probabil că sunteți deja gestionarea fluxului de numerar și revizuirea performanței dvs. și contra numerele dvs. prognozate in mod regulat.

5. De atunci, păstrați-l proaspăt

Planul de afaceri este doar primul pas. De acolo, proiecțiile tale te conduc cu grație în revizuirea planului față de rezultatele reale și în căutarea corecțiilor cursului.

Eu numesc asta procesul de planificare, care implică revizuiri regulate. Urmăriți rezultatele, comparați rezultatele pentru a planifica și anul acesta cu anul trecut. Și faci corecturi de curs, sau ții cursul, în funcție de ceea ce decizi.

Amintiți-vă ce a spus fostul președinte Dwight Eisenhower: „Planul este inutil, dar planificarea este esențială.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *