4 angajări esențiale dacă începi o afacere în 2020

Pe măsură ce sfârșitul anului se apropie, este un moment bun pentru a lua măsuri începe afacerea ta în 2020. La fel ca mulți antreprenori în curs de dezvoltare, s-ar putea să vă gândiți că va trebui să purtați nu doar mai multe pălării, dar toate pălăriile atunci când începi. Ar putea părea mai ușor să amâni să te gândești la primii angajați noi esențiali.

Care este problema cu această abordare?

Nimeni nu este bun la toate. Nu vei fi un CFO/CEO/designer grafic/dezvoltator web incredibil. Încercați să faceți totul și veți petrece mult timp învățând noi abilități (pentru care le veți angaja în cele din urmă) atunci când ar trebui să vă concentrați pe dezvoltarea afacerii dvs.

Dacă vrei să-ți crești șansele de succes a startup-ului, ar trebui să investești în expertiza unor profesioniști selecționați cu competențe specializate, chiar și în etapele anterioare ale companiei tale. Asta nu înseamnă că trebuie să-i aduceți imediat pe toți cu normă întreagă, dar ar trebui să vă gândiți serios la contractarea cu experți – angajații esențiale de care veți avea nevoie pentru a face munca care nu se află în setul dvs. de competențe. Iată care sunt tipurile de oameni pe care trebuie să le luați în considerare dacă începeți o afacere anul viitor.

Un expert în marketing

Internetul este un loc foarte aglomerat și nu este ușor să ieși în evidență, chiar dacă ai cel mai interesant produs sau serviciu din lume. Veți avea nevoie de un agent de marketing ascuțit care să elimine zgomotul și să producă zgomot real despre compania dvs. Iată ce să cauți într-un expert în marketing:

Găsiți un povestitor

Oamenii iau decizii de cumpărare din motive emoționale. Este atat de simplu. Angajarea unui agent de marketing care știe cum spune o poveste bună este cheia pentru obținerea unui ROI ridicat al cheltuielilor de marketing.

Angajați pe cineva care înțelege Generația Z (sau demografia țintă)

Trecem printr-o perioadă de schimbare a puterii de cheltuieli. Boomerii îmbătrânesc, Gen X și Millennials formează majoritatea forței de muncă, iar Generația Z începe să dețină o putere de cumpărare serioasă.

La apel la nativii digitali născuți între 1996 și 2012, este important să angajați un agent de marketing care să înțeleagă tendințele și valorile care influențează obiceiurile de cheltuieli ale acestei generații. Generația Z este mobilă și tehnică/savvy, frugală, preocupată de problemele sociale și de mediu și mai puțin concentrată pe prestigiul mărcii decât generațiile anterioare. Ignorați asta dacă dvs piața țintă este cu siguranță în afara acestui segment demografic, dar rețineți că cea mai mare cheltuială generațională se schimbă chiar acum.

Alege pe cineva cu un istoric dovedit

Cifrele nu mint. Un candidat ar trebui să vă poată arăta exemple despre modul în care eforturile lor de marketing au afectat pozitiv rezultatul companiei anterioare. Marketingul este o cheltuială, așa că găsirea pe cineva care poate atașa valori reale de succes campaniilor lor vă va ajuta să rămâneți concentrat pe ceea ce va funcționa cel mai bine pentru piața dvs. țintă.

Un mentor sau partener care își poate împărtăși puterea experienței

Sunt multe de spus despre energia tinerească, dar întreprinderile mici și startup-urile aflate în stadiu incipient pot valorifica și valoarea experienței. Oamenii care lucrează de ani de zile în lumea afacerilor au făcut greșeli (și au învățat din ele) și au câștigat o experiență valoroasă pe care o pot contribui la o companie în creștere.

Dacă sunteți la începutul carierei și sunteți mai puțin familiarizat cu munca de zi cu zi a conducerii unei afaceri, atunci angajarea pe cineva cu experienta în lansarea unui startup poate fi de neprețuit. Trăsături și abilități de căutat:

Găsiți un mentor sau un partener cu experiență directă cu startup-uri

A lucra la un startup – a crește ceva din nimic – este cu siguranță diferit de a lucra pentru o organizație care există de patruzeci de ani. Mentorul sau partenerul de gândire strategic potrivit pentru un startup este cineva care a lucrat la mai multe companii de succes și a învățat capcanele și strategiile pentru construirea unei afaceri de la zero. S-ar putea să nu fie util să angajați pe cineva cu ani de experiență în strategie de afaceri într-o companie de dimensiuni medii sau mari, deoarece este nevoie de un set de abilități foarte diferit.

SCOR oferă un program gratuit de mentorat în afaceri care merită explorat dacă sunteți în stadiul în care sunteți mai interesat să transmiteți idei pe cineva cu experiență solidă decât să angajați pe cineva pentru un rol centrat pe strategie.

Atitudinea corectă

Un mentor sau partener bun transmite ceea ce a învățat într-un mod util și constructiv, fără să preia și să facă toată munca. Atunci când cauți un consilier de încredere, este important să alegi pe cineva cu atitudinea potrivită: ei sunt dispuși să fie o cutie de rezonanță și să-și împărtășească experiențele, dar au un bun simț al limitelor personale și o atitudine în general pozitivă.

Un profesionist în contabilitate sau finanțe pentru chestiuni de bani

Bani: este o preocupare de top pentru toți proprietarii de afaceri în toate etapele. Când lansați un startup, este posibil ca capitalul dvs. să fie limitat și nu vă puteți permite să-l irosești. Dacă îți configurezi instrumentul de contabilitate pentru prima dată, poate fi logic să aduci un profesionist care să te ajute, chiar dacă intenționezi să gestionezi contabilitatea intern la început.

Calificările corecte (certificate).

Când vine vorba de gestionarea banilor, trebuie să angajezi pe cineva cu certificările și acreditările potrivite, nu doar pe cineva care pretinde că este bun cu numerele. Sunt multe tipuri diferite de contabilitate rolurile și este important să vă dați seama care sunt nevoile specifice ale companiei dumneavoastră înainte de a începe să căutați un profesionist contabil.

Experiență în contabilitatea întreprinderilor mici

Afacerile de dimensiuni diferite au obiective și nevoi financiare diferite. Dacă abia sunteți la început, este o idee bună să angajați pe cineva care a făcut contabilitate special pentru afaceri mici și startup-uri în trecut. Ei vor cunoaște toate sfaturile și trucurile necesare pentru a vă ajuta să profitați la maximum de banii de pornire.

Consiliere strategică orientată spre creștere

Când vă confruntați cu o decizie majoră de cheltuieli, cum ar fi dacă să angajați un nou angajat cu normă întreagă sau dacă este timpul să vă extindeți într-o nouă locație sau să cumpărați un nou echipament, având asistență din partea unui consilier expert în afaceri mici poate fi de ajutor. O parte cheie a acestui tip de decizie este înțelegerea fluxul dvs. de numerarși alcătuind previziuni rezonabile. Dacă sunteți mai puțin încrezător în abilitățile dvs. în acea zonă sau dacă simțiți că sunteți prea ocupat pentru a reduce cu adevărat cifrele, un consilier expert vă poate ajuta.

Un avocat care să vă ajute să faceți lucrurile la carte

Nimeni nu vrea să se gândească la problemele legale atunci când își lansează afacerea, dar niciun fondator nu își poate permite să ignore această capcană potențială foarte reală de a înființa o companie. Există o mulțime de modalități prin care vă puteți deschide neintentionat compania către litigii sau chiar acorduri nefavorabile cu investitorii. După ce ați făcut pașii legali inițiali pentru a vă înființa afacerea, este posibil să doriți să considerați un avocat de afaceri o angajare esențială, în funcție de industria în care vă aflați. Alegeți un avocat care:

Înțelege nevoile întreprinderilor mici și ale startup-urilor

Când căutați un consilier juridic, veți dori să găsiți un avocat care este specializată în nevoile startup-urilor sau întreprinderilor mici. Avocații lucrează în multe specialități diferite și ar trebui să căutați întotdeauna ajutor de la cineva cu experiență în lucrul cu tipul dvs. particular de afacere, mai ales dacă intenționați să căutați investiții și să creșteți sau să creșteți rapid. În plus, căutați pe cineva cu recenzii și recomandări grozave – contactați rețeaua dvs. pentru o recomandare. Sperăm că nu va trebui să-ți suni avocatul prea des!

Aceste patru angajări esențiale vă vor ajuta să reușiți

Poate fi înfricoșător să angajezi oameni, mai ales când ai început. La urma urmei, este o cheltuială mare și angajații sau consultanții tăi vor depinde cel puțin parțial de tine pentru veniturile lor. Cu toate acestea, este important să ne amintim că este greu să crești fără ajutor. Ai nevoie de oamenii potriviți pentru a reuși.

Dacă nu aveți bani pentru a angaja pe cineva cu normă întreagă, începeți prin a lucra cu freelanceri sau consultanți. Concentrându-vă imediat asupra angajărilor dumneavoastră esențiale, veți contribui la configurarea noii afaceri pentru succes. Nu uitați doar că merită să așteptați potrivirea potrivită. Între timp, vei purta câteva pălării diferite și vei face compania ta a ta.

Andrew Deen a fost consultant pentru startup-uri din aproape fiecare industrie, de la comerțul cu amănuntul la dispozitive medicale și tot ce se află între ele. El implementează metodologia lean și în prezent scrie o carte despre extinderea afacerilor.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *