3 Tendințe tehnologice Optimizarea operațiunilor pentru startup-urile din domeniul sănătății

Spațiul de asistență medicală se adaptează într-un ritm rapid, iar ecosistemul startup-ului este unul dintre motivele majore pentru care acest lucru se întâmplă atât de repede.

Dacă ne uităm la unele dintre cele mai profunde schimbări în tehnologia sănătății doar în ultimul deceniu, se va observa o creștere majoră a rolului pe care startup-urile îl joacă în nișa din domeniul sănătății. Aceste organizații sunt flexibile, slabe și hotărâte și vor continua să modeleze industria la scară globală în avans.

Tehnologia a fost cel mai mare motor al succesului startup-urilor și este unul dintre motivele majore pentru care se estimează că piața totală a sănătății digitale din Statele Unite va ajunge la 90 de miliarde de dolari SUA în 2022.

Vom analiza câteva moduri în care tehnologia ajută startup-urile din domeniul sănătății să-și eficientizeze operațiunile și să îmbunătățească calitatea generală a îngrijirii. Dacă porniți sau gestionați un startup de asistență medicală, acestea sunt tendințele de care trebuie să fiți conștienți.

1. Inteligență artificială pentru viteză și eficiență sporite

Evoluțiile care au loc în inteligența artificială (AI) permit startup-urilor să automatizeze totul cu ușurință. De la colectarea de date a unui pacient care utilizează o abordare de procesare a limbajului natural (NLP) până la analiza istoricului său medical. Vă permite să comparați informațiile introduse anterior în sistem, inclusiv datele istorice și cunoștințele medicale. În cele din urmă, combinând toate aceste informații într-un asistent digital.

Utilizarea acestei tehnici speciale ajută la menținerea capacității medicului și spitalului. Acest lucru atenuează, de asemenea, riscul de a infecta pe alții sau de a se infecta, deoarece pacientul nu trebuie să-și părăsească casa. Ceea ce este util în special în timpul unei pandemii sau crize de sănătate publică precum cea cu care ne confruntăm în prezent.

Sopris Health, cu sediul în Denver, utilizează o soluție bazată pe inteligență artificială care automatizează procesul de clasificare, colectare, documentare și analiza istoricului clinic, simptomelor și feedback-ului pacienților. Folosind o aplicație de transcriere smartwatch/smartphone, clinicienii pot inspecta cu ușurință pacientul și pot aduna informații și feedback. În loc să luați note constante pentru a forma documentația la un moment dat, această transcriere activă face procesul mai precis și mai eficient.

Pentru startup-urile care vizează atât creșterea, cât și expunerea — utilizarea tehnologiei și implementarea acesteia pentru a eficientiza fluxul de lucru al clienților este cu adevărat cea mai bună soluție. Nu numai că îmbunătățește îngrijirea pacientului, dar îmbunătățește și viteza și eficiența din partea furnizorului. Cu cât startup-ul dvs. poate oferi mai multe soluții mai rapide și precise, cu atât este mai probabil să creșteți.

2. Abordare bazată pe date pentru o îngrijire îmbunătățită

Tehnologia contribuie la îngrijirea centrată pe pacient prin promovarea comunicării între pacienți și furnizori prin portaluri online, e-mail și mesaje text. De asemenea, le extinde accesul la surse de informații vitale, cum ar fi dosarele medicale online, care pot spori auto-monitorizarea și pot pune controlul în mâinile lor într-o oarecare măsură.

Tehnologia medicală sub forma unui asistent inteligent pentru pacient are potențialul de a facilita relații reciproc avantajoase și prelungite cu pacienții. Acest lucru este deosebit de valoros pentru cei cu afecțiuni cronice care necesită îngrijire continuă la distanță pe o perioadă de timp.

Grand Rounds, un startup cu sediul în San Francisco, acționează ca un asistent medical care oferă angajaților acces la îngrijiri medicale de înaltă calitate în cadrul rețelei lor de asigurări. Platforma companiei folosește știința datelor pentru a potrivi rapid un angajat cu specialistul potrivit care se află în rețeaua lor. Aplicația companiei vine, de asemenea, cu sugestii și sfaturi personalizate de citire medicală, precum și un flux de activitate care monitorizează cu exactitate cheltuielile medicale.

Ca și în acest exemplu, echipa Grand Rounds combină tehnologia, expertiza clinică și datele pentru a conecta și ghida oamenii către asistența medicală de cea mai înaltă calitate disponibilă. Pentru ca startup-ul dvs. de asistență medicală să reușească, identificați modalități de a îmbunătăți îngrijirea pacienților prin valorificarea potențialului tehnologiei de îngrijire personalizată.

3. Mediu conectat pentru rezultate mai rapide

Fiind una dintre cele mai importante industrii de astăzi, asistența medicală trebuie să caute să implementeze soluții care să permită schimbul de date cu succes. Scopul, acela de a ajuta pacienții să nu mai transporte fișele lor medicale de la o unitate la alta. O îngrijire mai bună începe cu adevărat cu interoperabilitate – capacitatea computerelor și a software-ului de a schimba și utiliza informații.

Un studiu recent a constatat că un sistem robust de îngrijire primară poate ajuta la interceptarea bolilor, la reducerea costurilor de îngrijire a sănătății și la gestionarea îngrijirii pacienților la mai mulți furnizori. Esențiale pentru un astfel de sistem este comunicarea fructuoasă și interoperabilitatea. Pentru a direcționa nevoile pacienților, medicilor li se cere adesea să comunice și să facă schimb de informații cu spitale, specialiști, alte instituții de îngrijire, furnizori de servicii sociale și, desigur, cu pacienții înșiși.

Mobileoptx, o companie startup de echipamente medicale, a dezvoltat un dispozitiv hardware inovator care permite medicilor să captureze examinări endoscopice cu ajutorul unui iPhone.

Cu toate acestea, soluției hardware a companiei îi lipsea o aplicație mobilă care să le permită medicilor și altor membri ai echipei de îngrijire clinică să valorifice înregistrările colectate la punctul de îngrijire într-un mod semnificativ. Medicii foloseau camera nativă a iPhone-ului și apoi foloseau aplicațiile de mesagerie sau de e-mail ale telefonului pentru a-și trimite fotografiile sau înregistrările video pentru revizuire ulterioară.

MobileOptx a mers la Sempercon, o companie de dezvoltare de aplicații, care avea nevoie de îndrumări despre cum să introducă conectivitatea la dispozitivul lor hardware. Au vrut ca aplicația lor mHealth să le permită medicilor să-și înregistreze examinările endoscopice cu fotografii și/sau date video de înaltă definiție și să partajeze sau să stocheze digital aceste date.

Aceștia din urmă au explicat apoi cerințele tehnice și procedurale de conectare a echipamentului medical la internet. Aceasta a fost mai mult decât o simplă întreprindere mHealth — Sempercon a produs o strategie pentru implementarea unei soluții inteligente IoT pe care inginerii lor au dezvoltat-o ​​în continuare.

Pe măsură ce lansați startup-ul de asistență medicală, serviciul/soluția dvs. trebuie să permită interconectivitate între dispozitive, software și organizații. Dacă nu aveți capacitatea de a face acest lucru, identificați potențiale parteneriate care pot face acest lucru posibil.

Pârghie tehnologie pentru a reuși

Startup-urile care intenționează să-și creeze o nișă în spațiul de asistență medicală trebuie să caute în mod constant modalități de a reinventa un sentiment de legătură între furnizorul de asistență medicală și solicitanții de îngrijire. Orice idee care se învârte în jurul acestei logici și este susținută de tehnologie îi va ajuta să avanseze și să-și croiască drumul către succes.

Dacă doriți să utilizați tehnologia pentru a începe cu succes propria afacere în domeniul sănătății, va trebui să dezvoltați un plan de afaceri. Puteți consulta biblioteca noastră de planuri de mostre medicale și de sănătate sau puteți încerca un instrument de planificare pas cu pas, cum ar fi LivePlan, pentru a începe.

Rahul Varshneya este fondatorul și președintele firmei de consultanță în sănătate digitală Arkenea și a scris pe larg despre confluența asistenței medicale, economiei startup-urilor și tehnologiei.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *