3 obiceiuri pentru gestionarea și coachingul echipelor performante

Rolul managerilor de primă linie trece printr-o revoluție. Ăsta este un lucru bun. Dar este și o tranziție foarte dificilă, plină de riscuri la modelele de afaceri status quo. Cu toate acestea, conform cărții recente a lui Gallup, Este managerul— managementul defectuos este probabil să distrugă angajamentul și productivitatea întreprinderii dvs. — așa că această transformare de la management la coaching de înaltă performanță este mai mult decât necesară.

Coaching-ul de înaltă performanță îmbină cele mai bune practici de management și coaching în beneficiul angajatului și al afacerii. Marii manageri excelează în stabilirea de așteptări clare, planificare și procese de pârghie. Marii antrenori sunt buni să-i ajute pe alții să depășească așteptările, să inoveze și să dezvolte talentele în puncte forte de încredere. Când le combinați pe ambele, vă pregătiți pe dumneavoastră și compania dumneavoastră pentru succes pe termen lung.

3 obiceiuri pentru a gestiona și antrena cu succes echipe performante

Dr. Stephen R. Covey, autor al Cele 7 obiceiuri ale oamenilor foarte eficienți, a remarcat odată că „leadership-ul înseamnă să afirme valoarea și potențialul oamenilor atât de clar încât ești inspirat să vezi asta în tine însuți”. Moștenirea sa de durată este un plan pentru productivitate care reverberează și rezonează la mai bine de 20 de ani de la publicarea sa inițială.

În spiritul muncii Dr. Covey, iată trei obiceiuri la care vă puteți aștepta de la antrenorii de înaltă performanță și beneficiile fiecăruia pentru afacerea dvs. pe măsură ce creșteți. Antrenorii de înaltă performanță se concentrează pe controlul asupra îngrijorării, serviciului și sprijinului și umplu zilnic gălețile.

1. Control asupra îngrijorării

Acest principiu vine direct din primul obicei al Dr. Covey de a fi proactiv. Teoria afirmă că există două tipuri de oameni – proactivi și reactivi.

Oamenii proactivi înțeleg unde acțiunile și influența lor pot avea un impact pozitiv asupra rezultatelor. Oamenii reactivi nu reușesc să ia măsuri și se trezesc într-o spirală fatală consumată de griji și preocupări externe pe care nicio acțiune din partea lor nu le poate afecta. Deci, primul pas ca lider de afaceri este să evaluezi nivelul de proactivitate al nucleului tău de management.

Iată două sfaturi despre cum puteți evalua acest lucru. Primul este prin a vă prezenta strategia de creștere (pe termen scurt, mediu, lung) pentru afacere și apoi adresați-vă managerilor de primă linie două întrebări: 1) Ce preocupări, griji și temeri au ei legate de această ambiție și strategie? Și 2) Care sunt acțiunile evidente aflate sub controlul echipei pentru a începe să facă progrese imediate spre atingerea ambiției.

Nu vă faceți griji dacă primiți mai multe preocupări, griji și temeri decât acțiuni evidente la prima vedere. Acesta este aproape întotdeauna cazul, deoarece adesea există mai multe griji decât acțiuni. Cu toate acestea, dacă managerii întâmpină dificultăți în identificarea acțiunilor pentru a face progrese imediate și pentru a atenua cele mai grave preocupări, nucleul dumneavoastră de manageri poate avea nevoie de o intervenție proactivă.

A doua abordare pentru a evalua spiritul de proactivitate al managerilor dvs. este să aveți o conversație legată de problemele principale de performanță cu care s-au confruntat într-o anumită săptămână, lună și trimestru și cu ce acțiuni au anticipat față de ce acțiuni au trebuit să se grăbească să le pună în aplicare. din cauze neprevăzute.

Încă o dată, dacă managerii tăi sunt în mod constant în modul reactiv, asta înseamnă că compania ta este în modul reactiv și va avea mari dificultăți să devină protagoniștii propriei tale călătorii.

Antrenorii de înaltă performanță se concentrează pe ceea ce pot anticipa, controla și influența. Prin urmare, echipele lor sunt pe deplin aliniate cu livrarea în conformitate cu cele mai importante priorități și progresează constant spre obiectivele lor. Acesta este motivul pentru care prima ta misiune ca proprietar sau lider de afaceri este de a reconecta gândirea managerilor tăi în acest fel.

2. Serviți și sprijiniți

Ierarhia este inamicul productivității în lumea afacerilor mult mai plată și mai rapidă de astăzi. Acest lucru se datorează faptului că oamenii care înțeleg problemele cu care se confruntă compania sunt prea departe de factorii de decizie actuali.

Deci, trebuie făcută o schimbare fundamentală în modul în care managerii își văd rolul în companie. Ei trebuie să recunoască faptul că rolul lor nu este doar acela de a direcționa, ci și de a-și servi și sprijini oamenii.

Această nouă direcție și orientare a managerilor trebuie să fie modelată la toate nivelurile de management. Dacă tu, în calitate de lider de afaceri, începi să interacționezi cu clienții și cu acei angajați care au de-a face cu clienții mai direct, vei crește dramatic înțelegerea problemelor care împiedică creșterea vânzărilor în ritmul așteptat. Apoi puteți lucra pentru a elimina barierele relevante și pentru a accelera creșterea.

Odată ce ați preluat acest aspect, va da putere tuturor liderilor și managerilor din compania dumneavoastră să facă același lucru și în curând toată lumea va lucra în serviciul îmbunătățirii experienței pentru client. În legătură cu principiul cu cel al proactivității, acum ați creat o companie care acționează în mod constant pe factori controlați cu impact ridicat.

3. Umpleți găleți zilnic

În Cât de plină este găleata ta, autorii Donald O. Clifton și Tom Rath oferă o metaforă a unei găleți și a unei găleți ca un exemplu simplu al modului în care energia este transferată între indivizi. Există „adăugați de energie” și „absorbitori de energie” în fiecare echipă din fiecare organizație.

Supratoarele de energie umplu gălețile metaforice ale altora printr-o serie de atribute pozitive și, în schimb, sunt pline cu mai multă energie pozitivă. De fapt, absorbanții de energie se cufundă în rezervoarele de energie ale altora printr-o serie de atribute negative și le fură de angajamentul și productivitatea lor. Vă puteți imagina impactul unui manager cu aspectul de absorbție de energie.

Managerii care adaugă energie sunt unul dintre cele mai importante active pe care le poate avea o companie. Ele creează un spirit de „poate face” în cadrul organizației și încurajează oamenii să depășească și dincolo de chemarea datoriei în atingerea obiectivelor. Oamenii care lucrează pentru aceste adăugătoare de energie se simt adesea apreciați și sprijiniți. Prin urmare, menținerea proporției de adaosuri de energie ridicată ar trebui să fie una dintre prioritățile tale ca lider al companiei.

Identificarea acestor oameni cheie este destul de simplă. Adăugați de energie sunt cei care se scufundă în noi provocări. De obicei, ei răspund pozitiv la inițiativele de schimbare și transformare și, de asemenea, obțin și mențin în mod constant cele mai mari scoruri de implicare a angajaților în sondajele interne.

La fel de important este reducerea numărului și impactului managerilor care absorb energie în cadrul organizației sau echipei dumneavoastră. Acești oameni trebuie să înțeleagă că sunt măsurați atât pe „cum” de performanță cât și pe „ce” dintre rezultatele obținute.

În momentul în care tu, în calitate de lider, demonstrezi că comportamentele pozitive ale managerilor tăi sunt la fel de importante ca și obținerea obiectivelor, vei observa un efect de undă asupra modului în care aceștia acționează față de subordonați.

Prin consolidarea importanței absolute a acestor trei obiceiuri – control versus îngrijorare, servire și sprijin și umplerea zilnică a găleților în toți managerii dvs. – veți începe în mod pozitiv să transformați managerii în antrenori de înaltă performanță, care sunt maeștri în productivitatea, implicarea și implicarea angajaților. dezvoltare.

După cum sugerează și titlul, cuvântul cheie este obișnuință aici, adică pus în uz zilnic sau regulat. Acesta nu este ceva care poate fi implementat prin marketing final și vorbire pozitivă.

Trăiește modelul pentru cum vrei să gestionezi

Amintiți-vă că ceea ce prețuiți cu adevărat ca lider devine planul pentru modul în care se vor comporta managerii dvs. Aceasta înseamnă că prima persoană care trebuie să-și schimbe obiceiurile ești tu.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *