3 motive bune pentru care organizațiile nonprofit au nevoie de bugete mai bune

Sunt un membru al consiliului de administrație nonprofit și vă voi spune: în cea mai mare parte, îmi smulg părul la ședințele consiliului când ajungem la buget. De obicei, există o serie de QuickBooks rapoarte, prezentate ca PDF-uri, într-un font foarte mic.

Elementele rând nu au întotdeauna sens și este adesea foarte greu de spus dacă o anumită inițiativă este de fapt sănătoasă din punct de vedere financiar pentru o organizație nonprofit.

Multe bugete nonprofit la care m-am uitat nu includeau imaginea de ansamblu sau încercau să obțin lucruri prea detaliate sau prea simplificate. Astfel de bugete nu sunt foarte utile ca instrument permanent.

Cu toate acestea, guvernul SUA cere nonprofit consiliile de administrație să aprobe un buget anualiar consiliul trebuie apoi să revizuiască bugetul respectiv în cadrul ședințelor regulate ale consiliului.

Legea există cu un motiv: bugetele sunt un instrument important pentru organizațiile nonprofit pentru a se asigura că sunt responsabile din punct de vedere fiscal pentru a-și păstra denumirea fiscală preferată.

Dar dacă bugetul tău nonprofit se aseamănă cu cel pe care tocmai l-am descris, știi că întregul proces poate fi greoi și nu deosebit de util sau valoros. Bugetele dvs. ar trebui să vă ajute să vă planificați organizația nonprofit pentru viitor, să rămână sănătoase din punct de vedere fiscal și să aloce banii potriviți proiectelor potrivite.

Având o previziune strategică și un buget bine gândit, pot ajuta organizația nonprofit să fie mai eficientă cu fondurile lor, să le ofere membrilor consiliului o vizibilitate mai bună, astfel încât să poată ajuta să îndrume și să asiste și, la sfârșitul zilei, ar trebui să ajute organizația nonprofit să-și atingă obiectivele.

Dacă procesul de bugetare al organizației nonprofit lasă de dorit și nu obțineți informațiile sau instrumentele de management care vă pot ajuta pe dvs. și consiliul dvs., atunci este timpul să o schimbați și să explorați o modalitate mai bună de a bugeta.

Iată trei motive bune pentru a vă gândi la schimbarea procesului bugetar nonprofit:

1. Puteți obține mai mult de la membrii consiliului dvs. dacă întâlnirile sunt eficiente

Membrii consiliului de administrație sunt de obicei oameni foarte ocupați, foarte realizați. Ei s-au alăturat consiliului dumneavoastră de conducere pentru a vă ajuta să aveți mai mult succes și pentru că ei cred în misiunea organizației dvs. nonprofit. Dar ei nu au timp să vă depășească bugetul prost și să-l pună în formă.

Ce s-ar întâmpla dacă membrii consiliului dvs. ar putea să vă uite oricând bugetul online și să vadă cum se compara cu rezultatele reale, luna anterioară și aceeași lună a anului trecut?

Imaginați-vă dacă un membru al consiliului ar putea înțelege cu ușurință ce programe și inițiative au avut succes și durabile și care nu.

Imaginați-vă o lume în care membrii consiliului au fost fericiți și încântați să se uite la buget, să vadă ce se întâmplă de fapt și să ofere feedback, ajutor și sprijin mai bun.

Cum să elaborezi un buget mai bun și să-l revizuiești în mod regulat

Acest lucru se poate întâmpla. Există instrumente mai bune de utilizat și o metodologie mai bună pentru a vă ajuta să elaborați bugete mai bune.

Aici la Software-ul Palo Altocredem cu tărie că analizarea bugetului dvs. în fiecare lună și compararea acestuia cu cifrele potrivite va schimba în bine modul în care vă gestionați organizația nonprofit.

Aceste „numere potrivite” sunt:

 • Rezultate actuale
 • Rezultatele lunii precedente
 • Rezultate în aceeași lună anul trecut

Una dintre cele mai bune modalități de a realiza acest lucru este utilizarea unui software conceput pentru a face acest lucru pentru dvs. Desigur, sunt puțin părtinitoare (având în vedere că am contribuit la crearea lui), dar adevărul este că LivePlan este acel software – este proiectat pentru vă ajută să vă evaluați organizația ușor și precis. Nu există nimic asemănător; de aceea am reușit.

2. Donatorii vor să vadă unde se duc banii lor

Când un client cumpără un produs, își dorește doar produsul în mâinile lor – de obicei nu sunt prea preocupați de unde se duc banii din vânzare.

Donatorii organizațiilor nonprofit sunt diferiți: pentru ei, totul este despre unde merg banii. Donatorii vor să-și dea banii pentru „o cauză demnă”, iar tu trebuie să le arăți că asta ești.

O parte din a arăta că ești demn de o donație este să arăți că vei cheltui banii cu înțelepciune. Mulți donatori pricepuți folosesc site-uri precum Navigator de caritate, un site care clasifică organizațiile de caritate în funcție de cât de bine își folosesc organizațiile banii. Ei se bazează pe acest tip de informații pentru a decide unde și cât să doneze. Ar trebui să includeți informații financiare și pe site-ul dvs. web și chiar și în broșuri.

Și atunci când aveți un buget bun și un proces și mai bun de revizuire a bugetului, acest lucru este ușor de făcut — toate situațiile financiare sunt deja listate, actuale și organizate în tabele și diagrame standard, complete cu informații despre motivul pentru care cheltuiți ceea ce faceți. cheltuiești și ce realizează exact.

3. Folosind previziuni strategice și bugete pentru a vă asigura că evenimentele dvs. de strângere de fonduri sunt profitabile

Multe organizații nonprofit organizează evenimente mari pentru a aduce o parte substanțială din strângerea lor anuală de fonduri. Este în mod clar o strategie de succes pentru unele – și poate pentru majoritatea – organizațiilor nonprofit. Dar, în mod surprinzător, adesea când pun întrebări despre marginile pentru un eveniment și costul total și real Venitul net, nu primesc răspunsuri bune. Uneori primesc doar priviri goale. Sau primesc foarte comun „noi facem întotdeauna acest eveniment și donatorii noștri se așteaptă la el”.

Nu mă înțelege greșit – este complet bine să atribui o valoare evenimentului tău nonprofit care să nu fie venit real. Este posibil să obțineți o valoare reală de marketing, conștientizare și relație cu donatorii dintr-un eveniment.

Dacă o faceți, ar trebui să recunoașteți acest lucru și să încercați să îi atribuiți efectiv o valoare monetară.

Dar imaginea de ansamblu, mai ales dacă cheltuiți zeci de mii de dolari pentru un eveniment, ar trebui să fie crearea unei prognoze și buget pentru a lua decizii financiare mai bune cu privire la eveniment.

Alcătuiește un buget de cheltuieli care să ia toate costurile dvs. în considerare:

 • Taxe de locație
 • Taxe pentru divertisment
 • Taxe de catering, decorare și băuturi
 • Costurile orelor angajatului dvs.; câte ore dedică personalul tău acestui eveniment?
 • Taxe de card de credit
 • Taxe de publicitate și marketing pentru a comercializa evenimentul
 • Cheltuieli de tipărire și operaționale (tipărirea biletelor, invitațiilor, afișelor, reclamelor și așa mai departe)
 • Orice cost pentru articole pentru eveniment (articole de licitație, pungi cadou și similare)

Apoi, trebuie să prognozați veniturile pentru eveniment cât mai precis posibil. Acest lucru poate fi mai ușor dacă faci acest eveniment în mod regulat de mulți ani, deoarece vei cunoaște deja gama de venituri pe care ai adus-o în mod tradițional.

De la mână, acest exercițiu de buget și prognoză poate să nu pară atât de important. Dar ține cont de cuvintele mele, atunci când o faci, îți va oferi momente „aha” și te va ajuta să iei decizii mai bune cu privire la modul de abordare a evenimentului, pe ce să cheltuiești bani și cum să te concentrezi pe a aduce mai mult venit net decât oricând înainte. .

Puteți crea un scenariu „ce ar fi dacă” în LivePlan, care vă poate ajuta să vă îndepliniți previziunile strategice și bugetul de cheltuieli și să vă ajute să obțineți mai multă claritate financiară decât ați avut vreodată pentru evenimentele dvs.

Sabrina este CEO al Palo Alto Software din 2007.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *