3 moduri de a câștiga fără capital din case

Dacă să câștigi din piata imobiliara a fost mereu visul tau, dar tu crezi ca nu se poate fara sa investesti capital, te inseli: de fapt, in acest articol vom vorbi despre 3 modalitati de a castiga fara capital din case.

Următoarele exemple pe care le vom enumera constau în principal din investiții active, adică investiții care nu necesită capital (sau necesită foarte puțin), ci utilizarea a două alte resurse importante.

  • TIMPUL TAU
  • CUNOAȘTERILE ȘI EXPERIENȚA DVS

Să le analizăm mai detaliat.

Vânătorul imobiliar

Această figură profesionistă s-a născut în marile orașe și a apărut pentru prima dată la Londra cu denumirea de flat hunter („vânător de apartamente”), pentru a se impune apoi în toată lumea.

Cum lucrează un vânător imobiliar?

Spre deosebire de un agent imobiliar, care se ocupa de medierea intre vanzatorul si cumparatorul unei proprietati, vanatorul de proprietati Căutați oportunități de câștig în industrieși apoi să le propună companiilor terțe sau investitorilor privați.

Prin urmare, această figură profesionistă își folosește pe a lui timp și experiență în căutarea unor oportunități precum restructurarea, divizarea sau schimbarea destinației de utilizare și, datorită unei bune doze de imaginație și previziune, creează un plan de afaceri care să fie propus investitorilor privați sau companiilor de investiții; daca viziunea sa este acceptata, el obtine o taxa pentru raportarea sau transferarea tranzactiei imobiliare.

Cea a vânătorului imobiliar, așadar, este o activitate care nu numai că necesită un timp și o viteză excelentă de acțiune, dar necesită și o anumită capacitate de a sesiza potențialul care se află în spatele fiecărei proprietăți, chiar și a celor care aparent ar putea fi fără speranță.

Chiria de inchiriat

Tradus în italiană, the subînchiria: această activitate, pe care am menționat-o în a articol de mai sus, consta in chiria care se face de chiriasul unei locuinte, fara a se retrage din contractul semnat anterior cu proprietarul imobilului in cauza.

Cum funcționează subînchirierea?

Pentru a se pune în funcțiune, această activitate va necesita o mică investiție inițială care poate fi între 500 și 3000 de euro, în funcție de contractul inițial solicitat, și o scurtă fază de cercetare pregătitoare pentru cele două elemente esențiale:

  • Apartamentul potrivitcare este cel mai bine situat în apropierea locurilor strategice din oraș, cum ar fi centrul, universitățile sau marile centre comerciale;
  • Chiriașul potrivitceea ce este un factor foarte important în asigurarea celei mai bune colaborări posibile cu oricine urmează să ocupe apartamentul.

De asemenea, este important de reținut că nu este întotdeauna posibilă subînchirierea: de fapt, această eventualitate trebuie clarificată în contractul de închiriere și proprietarul imobilului trebuie să fie conștient de aceasta; odată ce aceste condiții au fost verificate, va fi posibilă subînchirierea către terți.

Venitul, pentru acest tip de afaceri, va proveni din diferenta dintre costul de inchiriere si pretul la care se va decide subinchirierea imobilului in cauza. Să luăm un exemplu: dacă chiria de bază la care vei închiria inițial apartamentul este de 500 de euro, subînchirierea lui cu 700 de euro va genera venituri de 200 de euro.

Ce opțiuni există pentru subînchiriere?

Pe lângă închirierea normală pe termen lung, datorită creșterii platformelor precum Airbnb și Booking.com, obiceiul de a subînchiria la Pe termen scurtin asa fel incat sa ai un profit pe noapte care tinde sa fie mai mare.

De asemenea, se poate practica această activitate cu studenți sau muncitori, nemai subînchiriind toată casa ci mai degrabă camerele individuale.

Cu toate acestea, este important să se ia în considerare faptul că, deși aceste din urmă metode pot avea tendința de a fi mai profitabile, ele necesită un angajament mai mare din timp pentru a le gestiona.

Cum să vă dați seama care subînchiriere este potrivită pentru dvs

Pentru a evalua mai bine ce tip de subînchiriere este potrivit pentru dvs., este esențial să luați în considerare câțiva factori:

  • Acolo stabilirea obiectivelor și alocarea timpului: va trebui să decideți dacă să dedicați mai mult timp gestionării afacerii de închiriere cu chirie, în schimbul unor profituri economice mai dese date de închirierile pe termen scurt, sau să închiriați întreaga casă unui chiriaș anual, folosind mai puțină atenție , dar obținând venituri mai puțin substanțiale.
  • Acolo venit disponibil a fi utilizat în prima fază de închiriere: în funcție de capitalul disponibil, tipurile de proprietăți și contracte implicate vor varia.

Consultant pentru licitatii

The consultatii la licitatiedupa cum sugereaza si numele, este un profesionist specializat in licitatii imobiliare, adica vanzarea si cumpararea proprietatilor silite anterior.

A nu se confunda cu brokerul de licitații imobiliare, consultantul acționează în interesul investitorului imobiliar sau al cumpărătorului final.

Cum funcționează un consultant de licitație?

Treaba lui este să simplifica achizitia clientului care îl urmărește în toate fazele pre și post vânzare: fiind urmat de un profesionist din sector, chiar și cumpărătorul mai puțin experimentat va putea face o tranzacție excelentă sau va putea cumpăra o casă, în cazul unui cumpărător final.

De fapt, dacă faci primii pași în achiziționarea de proprietăți executate silit, este obișnuit să nu fii familiarizat cu toată birocrația și implicațiile legale asociate acestui tip de operațiune; a fi asistat de un expert pe toată durata procedurii va evita căderea în erori grosolane și adesea costisitoare.

Remunerația pentru această profesie este formată în principal din două părți: o sumă fixă ​​pentru studii și a fi însoțit la licitație și o eventuală sumă variabilă în cazul adjudecării imobilului.

Intrarea într-un sector deocamdată mult explorat, cum este imobiliar, poate fi înfricoșătoare din cauza întregii concurențe disponibile, dar realitatea este că este întotdeauna posibil să ieși în evidență în rândul mulțimii datorită abilităților cuiva și aducând inovațiile sale în sector, ca demonstrată de aceste cifre apărute relativ recent.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *