3 întrebări motivante pentru a maximiza profiturile din afacerea dvs

Te-ai întrebat vreodată dacă poți sau dacă poți, maximiza profiturile a afacerii tale? Adică să scoți cât mai mult profit din asta?

Pare o întrebare banală dar mult mai des decât crezi, oamenii nu analizează bine unele aspecte ale afacerii lor, aspecte care chiar i-ar ajuta să obțină compensația maximă.

Uneori se întâmplă să ai o idee greșită despre afacerea ta și ca urmare să iei decizii proaste care ar putea duce chiar la pierderea sau încetarea prematură a companiei.

În unele cazuri, nici măcar nu este clar imediat ce fel de activitate doriți să întreprindeți, dacă este cazul profit mai întâiunu PMI sau unul startup-uriceea ce face o diferență uriașă asupra deciziilor financiare necesare creșterii companiei.

Dar cum să maximizezi profiturile afacerii tale?

Am văzut asta recent pune-ți întrebările potriviteadică de întrebări de împuternicireeste cea mai bună cale de a merge, așa că mai jos vom analiza ce ar putea fi întrebări bune pe care să ți le pui pentru a-ți maximiza profiturile.

Ați analizat bine soluția pe care o aduceți pe piață?

Fiecare afacere este creată în fața unei probleme identificate de antreprenor, care aduce o soluție pe piață, fie că este un produs sau un serviciu.

Deci întrebarea de pus este aceasta: soluția Este ceva nou sau inovator pe care îl aduceți pe piață sau este un produs sau un serviciu care este deja pe piață?

Dacă este ceva nou, este foarte important să ții cont de faptul că începi un startup, ceea ce presupune o abordare specifică față de afacerea ta. De fapt, un startup este un tip de activitate care necesită atenție și considerații diferite față de o activitate tradițională, care ar fi în schimb tipul de activitate necesar atunci când soluția de adus pe piață este ceva deja văzut și deja existent.

În cazul unui produs sau serviciu deja pe piață, este esențial să facem pauză și să analizăm dacă soluția propusă este o versiune îmbunătățită sau una foarte diferită de cele care există deja, aproape ca și cum ar fi considerată nouă. Dacă ar fi așa, ar trebui să ne întoarcem la evaluarea dacă să începem un startup sau să continuăm cu un IMM.

Urmăriți o tendință sau ar trebui să fiți mai avansător?

Înțelegerea tipului de produs sau serviciu pe care îl aduceți pe piață este esențială pentru înțelegerea tipului de afacere în care investiți, fie că este un startup sau un IMM. Pe lângă aceasta, trebuie făcută și o altă distincție, și anume dacă este vorba de o activitate pe primul loc cu profit sau nu.

Acest tip de afacere, profitul în primul rând, tinde de obicei să fie foarte profitabil imediat dacă există o tendinţă existentă, deci o cerere de vârf pentru un anumit produs sau serviciu. Cu toate acestea, această cerere va tinde să scadă în viitor, aproape sigur.

De exemplu, trendul fidget spinner de acum câteva luni le-a permis multor persoane să obțină un venit bun din vânzarea lor online, în timp ce astăzi este un produs destul de greu de vândut, deoarece nu mai este un trend.

O afacere pe primul loc trebuie să aibă viata scurtasau in orice caz daca abordezi o astfel de afacere trebuie sa fii pregatit sa faci fata mai devreme sau mai tarziu unei scaderi a veniturilor care nu se va mai intoarce niciodata la felul in care era inainte.

Prin urmare, este un fel de afacere care ar trebui tratată diferit față de un startup sau un IMM, unde, de exemplu, este foarte inteligent să reinvestiți majoritatea veniturilor pentru a crește compania. Într-adevăr, în cazul startup-ului, aceasta este tocmai una dintre caracteristicile specifice.

Dacă, în schimb, este o activitate pe primul loc pe profit, este inutil să reinvestiți cea mai mare parte a veniturilor generate, pentru că cel mai probabil cifra de afaceri va scădea, indiferent de cât de bine sunteți pe piață.

Care este profitul economic pe care îl așteptați?

Această întrebare este esențială pentru a evita luarea de decizii greșite imediat.

Una dintre primele 3 greșeli pe care le face un antreprenor cu un IMM este nu reinvestiți o mare parte din câștiguri obținut de afacerea dvs. pentru a o face să crească, iar acest lucru duce adesea compania la faliment.

Nu este nimic în neregulă să vrei să obții un profit imediat, dar în acest caz ar fi mai indicat să te dedici unei afaceri pe primul loc cu profit, care să-ți permită să generezi profituri imediate, decât să înființezi un IMM sau un startup.

Prin urmare, este vital, chiar înainte de a-ți începe propria afacere, să te întrebi ce te aștepți în următoarele luni din punct de vedere economic.

Dacă știi că vei avea nevoie de un venit substanțial în următoarele luni, dar ai o idee originală, a alege să începi un startup s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere, deoarece nu vei lua decizii lucide pentru a obține cel mai mare profit de la compania ta, întrucât rezultatele unui startup se văd pe termen lung. Poate că într-o astfel de situație ar fi mai potrivit să găsim mai întâi o afacere cu profit și apoi să începem startup-ul mai târziu.

Totuși, conceptul de diversificare și în sfera antreprenorială nu poate fi exclus.

Este posibil, așa cum am explicat în a articol anterior, urmați mai multe activități în același timp. Așa că dacă chiar acum ai o idee inovatoare ai putea, de exemplu, să începi un startup și, între timp, să urmărești și o afacere pe primul loc cu profit pentru a acoperi cheltuielile necesare. Sau poate dedicați-vă unui IMM și unei activități de prim profit în același timp pentru a evita riscul de a nu vă dezvolta IMM-ul.

Nici măcar activitățile freelance nu trebuie excluse pentru a avea o bună diversificare.

Există multe opțiuni, așa că dacă ești interesat de antreprenoriat și poate chiar de investiții, intră pe a noastră Comunitatea de investitori, unde puteți găsi nu numai conținut interesant, ci și alți antreprenori și investitori cu care să vă ocupați!

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *