13 sfaturi pentru a vă asigura că afacerea dvs. mică este plătită la timp și integral

A face o vânzare mare este interesant, mai ales pentru o afacere nouă. Dar să fii plătit cu întârziere, să cheltuiești timp și bani urmărind conturi restante sau, mai rău, să nu fii plătit deloc, poate distruge o afacere.

Dacă vindeți B2B, sunt șanse ca clienții dvs. să solicite termeni de plată. Așadar, înainte de a începe să vindeți, este esențial să stabiliți politici de credit clar definite, care urmează bunele practici de gestionare a creditului.

Este dificil să fii pregătit să renunți la o vânzare, dar dacă condițiile de plată pe care le solicită un client nu sunt rezonabile, dacă plătesc în mod cronic întârziat sau dacă creditul lor nu garantează vânzarea în condiții, poate fi necesar.

Plățile întârziate vă afectează fluxul de numerar

Patruzeci și șase la sută din toate vânzările B2B sunt extinse pe credit, ceea ce înseamnă că facturile nu sunt datorate la primire și, potrivit Grupului Atradius, un furnizor mondial de servicii de asigurare a creditelor comerciale, garanții și servicii de colectare, 48,8% din toate aceste facturi sunt plătite cu întârziere.

Dar și mai îngrijorător este faptul că, atunci când o factură a rămas în întârziere cu 90 de zile, existau doar aproximativ 50/50 șanse ca aceasta să fie plătită integral. Este o problemă pentru afacerile preocupate de fluxul de numerar.

Deci, ce greșesc acele afaceri? Atradius a descoperit că 81,5% dintre companiile chestionate nu aveau politici de gestionare a creditelor în vigoare și doar 50% au efectuat verificări de credit asupra clienților lor înainte de a vinde în condiții!

Cum să vă asigurați că sunteți plătit integral și la timp

În calitate de proprietar nou, mic de afaceri, creșterea vânzărilor este adesea prioritatea principală și poate fi dificil și consumator de timp să se determine cine primește credit, cât și pentru cât timp.

Pentru a vă crește șansele de a fi plătit la timp și în totalitate, trebuie să stabiliți și să urmați bune practici de gestionare a creditului încă de la început.

Iată 13 bune practici de gestionare a creditelor pentru a crește șansele să fiți plătit integral și la timp.

1. Creați politici

Stabiliți în avans politici de credit și de colectare clar definite, înainte de a oferi condiții de credit oricăror clienți.

Aceasta ar trebui să includă determinarea cât de mult credit vă puteți permite să acordați fără a afecta fluxul de numerar, deciderea care clienți se vor califica pentru credit și cât de mult, stabilirea termenilor de plată și clarificarea procesului de colectare pentru conturile restante.

Pentru mai multe informații, QuickBooks oferă un ghid ușor de utilizat pentru dezvoltarea unei politici de credit.

2. Solicitați o cerere de credit

Rugați toți clienții să completeze o cerere de credit înainte de a accepta să acorde credit. Există o mulțime de șabloane pentru cererile de credit B2B disponibile online, dacă nu ești sigur de unde să începi.

Cercetați și cunoaște-ți clienții utilizând birouri de credit și solicitând referințe comerciale și bancare. Verificați acele referințe!

3. Urmăriți și revizuiți tiparele de plată pentru clienții existenți lunar

Acest lucru vă va ajuta să identificați orice modificări care ar putea semnala o potențială problemă.

De exemplu, dacă un client care a plătit întotdeauna la timp începe să plătească din ce în ce mai târziu, poate semnala dificultăți financiare și veți dori să-i reevaluați termenii și limitele de credit înainte ca lucrurile să scape de sub control.

4. Comunicați politicile dvs. clienților

Prezentați în mod clar toți termenii și condițiile de plată în scris pe toate contractele și facturile, inclusiv penalitățile de întârziere, și asigurați-vă că implementați efectiv taxele de întârziere.

5. Cere depozite

Asigurați-vă că solicitați o depunere pentru comenzile mari, comenzile personalizate și pentru clienții noi cu istoric de credit limitat sau discutabil.

6. Facturați cu promptitudine

Facturați imediat și sunați-vă clientul după trimiterea facturii pentru a confirma primirea și a evidenția termenii de plată și data scadenței. Urmăriți imediat prin telefon conturile restante.

7. Acceptați mai multe opțiuni de plată

Acestea includ cecuri, EFT, ACH, transferuri electronice și carduri de credit. Ușurează-ți clienții să te plătească!

8. Oferă reduceri pentru plata anticipată

Oferiți reduceri clienților care plătesc devreme pentru a stimula plata promptă, cum ar fi o reducere de 2% atunci când o factură este plătită în termen de 10 zile.

9. Refuzați comenzile noi din conturile restante

Nu acceptați comenzi de la clienți care nu sunt plătiți și implementați politici COD pentru plătitorii întârziați cronic.

10. Nu plătiți comisioane de vânzări sau bonusuri până la primirea plății

O vânzare nu este o vânzare până la primirea numerarului. Încurajează toți cei din companie să facă din colecții o prioritate.

11. Cumpărați asigurare de credit

Pentru conturi mari și/sau clienți internaționali, asigurați-vă că aveți asigurare.

12. Concentrați-vă pe a avea o bază diversă de clienți

Având o bază de clienți mare și variată înseamnă că o problemă de plată cu un singur client nu pune întreaga companie în pericol.

13. Folosiți factoringul de creanțe

Factorizarea conturilor de încasat va ajuta la transformarea facturilor restante în numerar imediat.

Factoringul este o opțiune pe care o puteți folosi atunci când nu vă permiteți să așteptați ca clienții să plătească facturile restante. O companie de factoring va cumpăra facturile restante cu o mică reducere. Obțineți numerar imediat și compania de factoring preia perioada de așteptare.

Nu vă puneți afacerea în pericol prin extinderea excesivă

Din păcate, am un client la Express Business Funding care a învățat această lecție pe cale grea. Clientul este o afacere relativ mică, specializată în design și imprimare digitală. Au fost foarte încântați când au obținut un contract de 900.000 de dolari cu cel mai mare producător de bere din Canada, care, la rândul său, este deținut de un conglomerat internațional. Având în vedere puterea financiară a clientului și dimensiunea comenzii, compania a fost de acord cu condițiile de plată ale producătorului de bere, fără depunere și plată în 120 de zile de la primirea mărfurilor.

Contractul impunea companiei să achiziționeze peste 300.000 de dolari în materiale specializate pentru a finaliza lucrarea, pe care trebuia să o plătească pentru COD. Odată ce lucrarea a fost finalizată și a fost emisă o factură, clientului i-au luat încă 20 de zile pentru a aproba factura și a o introduce în sistemul său de plată.

Aproape 200 de zile mai târziu, compania a primit plata parțială și încă așteaptă un sold datorat de 130.000 USD. Tot profitul din job a fost cheltuit pe costuri de finanțare, iar datoria restantă creează probleme serioase de flux de numerar pentru companie.

În retrospectivă, compania ar fi trebuit să renunțe la acest contract dacă nu ar fi putut negocia un depozit care să acopere cel puțin costul materialelor și să asigure condiții de plată mai bune. Nu mai preiau comenzi de la acest client, dar poate fi prea puțin, prea târziu.

Fiți proactiv pentru a vă proteja afacerea

În calitate de nou proprietar de afaceri mici, creșterea vânzărilor de top este incitantă, în timp ce gestionarea creditului poate fi dificilă, plictisitoare și consumatoare de timp.

Este foarte greu să refuzi o vânzare, dar nerespectarea unor bune practici de gestionare a creditului la front-end poate fi dezastruoasă la final atunci când trebuie să cheltuiești timp și bani urmărind facturile neplătite.

Pentru a vă crește șansele de a fi plătit la timp și în totalitate, trebuie să stabiliți și să urmați bune practici de gestionare a creditului încă de la început. Amintiți-vă, o vânzare nu este o vânzare până când nu sunteți plătit!

Anne MacRae lucrează în industria de factoring, finanțare comercială și creditare bazată pe active din 2006 și este vicepreședinte pentru dezvoltarea afacerilor cu Express Business Funding, o companie lider în factoring și ABL. Deținând propria ei afacere în trecut, Anne aduce o înțelegere profundă a provocărilor cu care se confruntă antreprenorii în obținerea de finanțare și gestionarea fluxului de numerar și a folosit această experiență pentru a ajuta sute de clienți să își asigure finanțare pentru a-și dezvolta afacerile. Anne face parte din consiliul de administrație al Asociației Internaționale de Factoring, capitolul Canada și este o colaboratoare obișnuită în paneluri și în publicații despre creditarea alternativă.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *