10 valori esențiale ale canalului de recrutare

Care este pâlnia de recrutare?

Găsirea oamenilor potriviți pentru organizația dvs. poate fi un proces dificil. Canalul dvs. de recrutare vă ajută să vă modelați strategiile pentru achiziția de succes a talentelor în toate departamentele. Pâlnia de recrutare ar trebui să conțină următorii pași:

  1. Configurarea procesului de aplicare
  2. Atragerea candidaților pasivi pentru un rol specializat
  3. Interviuri cu candidații selecționați
  4. Angajarea celor mai potriviti candidati
  5. Procesul de îmbarcare.

De ce să vă urmăriți canalul de recrutare?

Recrutarea este considerată un proces complex, dar în cele din urmă este doar marketing. Dacă doriți să convertiți candidații, trebuie să vă asigurați că pâlnia dvs. de recrutare este perfectă.

Pâlnia de recrutare vă ajută să simplificați procesul de recrutare în diferite etape și să împărțiți fiecare etapă în sarcini. Iar partea grea este gestionarea acestor mai multe etape. Dar poate fi mult mai ușor prin măsurarea valorilor de recrutare cu ajutorul instrumentelor digitale.

Cum să vă măsurați pâlnia de recrutare?

Trecerea digitală nu numai că ajută companiile să automatizeze și să eficientizeze procesul de angajare, dar oferă date valoroase companiilor și recrutorilor. Instrumentele de raportare sunt o necesitate, dar fără a vă urmări corect pâlnia de recrutare, eforturile dumneavoastră devin mai puțin eficiente pentru viitor.

Puteți urmări fiecare etapă a pâlniei folosind un tablou de bord al pâlniei de recrutare. Ajută la eficientizarea întregului proces, găsind cei mai buni candidați posibili pentru acest rol. Managerii de angajare pot folosi aceste date pentru a monitoriza eforturile de recrutare.

Mai jos vom examina valorile esențiale de recrutare care sunt utilizate de cele mai bune echipe de recrutare.

Top 5 valori ale canalului de recrutare pe care TREBUIE să începi să le urmărești

Iată lista și explicația celor mai bune 5 valori de recrutare pe care fiecare profesionist în resurse umane și recrutori ar trebui să le urmărească:

Metrica de recrutare #1: Calitatea angajării

Calitatea angajării este una dintre cele mai bune măsurători pentru managerii de angajare în ceea ce privește importanța. Calitatea angajării are un impact pe termen lung asupra afacerii. De asemenea, are un impact asupra calității generale a personalului, înseamnă îmbunătățirea forței de muncă printr-o angajare la un moment dat.

Acest lucru duce la rate mai bune de retenție, mai multe angajări de înaltă calitate înseamnă o potrivire mai bună pentru o companie. Să vedem printr-un exemplu, angajații care s-au alăturat recent și au trecut de stresul legat de evaluarea angajării au avut rezultate mai bune decât alți candidați.

Acest exemplu arată cum concentrarea pe un element, „rezistența la stres” duce la o calitate mai bună a angajării. Pe scurt, prin selectarea unui element diferit, optimizarea continuă a procesului de selecție îmbunătățește calitatea angajării.

Valoarea recrutării nr. 2: Sursa de angajare

Unde să te uiți atunci când angajezi candidați pentru compania ta? Cele mai bune companii de achiziție de talente folosesc sursa de angajare ca măsurătoare. Candidații folosesc canalele digitale pentru a căuta compania.

Așadar, un recrutor dedicat folosește și el aceleași canale, fie că este LinkedIn, rețele sociale sau prin reclame. Puteți vizualiza sursa angajării pe tabloul de bord de recrutare. Indică informații precum numărul de solicitanți care sosesc din aceeași sursă.

Cu această măsurătoare, puteți înțelege cheltuielile de recrutare și puteți înceta să mai lucrați pe canale care nu aduc candidați. Acest lucru vă economisește bani pe termen lung. Puteți cheltui bani pe canalele care vă aduc compania, oameni calificați.

Valoarea recrutării nr. 3: Timpul pentru ocuparea posturilor vacante

Timpul de completare este o altă măsură care oferă stabilitate în organizația dvs. Acesta indică timpul necesar pentru a localiza și angaja un nou angajat. Procesul începe cu aprobarea cererii de către companie. Îi dă managerului ideea de a înțelege timpul necesar pentru a ocupa postul.

Acest pas este important deoarece angajarea angajaților este un proces îndelungat care implică diferite tipuri. Companiile de succes iau măsuri care le reduc „timpul de umplere”, păstrând în același timp o calitate bună a angajării sau timpul pierdut.

Valoarea recrutării nr. 4: Costul pe angajare

Este nevoie de o mulțime de resurse pentru ca candidații de succes să treacă prin pâlnia de recrutare. Includeți costurile de publicitate, taxele de recrutare, conturile de rețele sociale și LinkedIn.

Valoarea costului pe angajare explică companiilor cât costă angajarea de personal nou. Include angajările individuale și numărul total de noi angajați. La fel ca timpul de angajare, costul pe angajare oferă o măsurătoare, oferă o perspectivă completă asupra eficienței procesului de recrutare. Păstrați toate informațiile într-un singur loc, care este ușor accesibil pentru toți cei implicați.

Pe măsură ce concurența pentru fiecare talent de top crește, la fel și cheltuielile de recrutare:

  • Potrivit Statista, piața de recrutare la nivel mondial valora 148 de miliarde de dolari în 2018.
  • Costul mediu pe închiriere în 2019 a fost de 4000 USD.

Metrica de recrutare #5: Eficacitatea canalului de recrutare

Să vedem pâlnia de recrutare, aceasta poate fi folosită și ca măsurătoare. Puteți analiza fiecare pas al procesului de angajare. Cu tehnologia din sectorul HR în plină expansiune, există mai multe metode de evaluare a candidaților prezente. Acestea vă ajută să obțineți o perspectivă adecvată asupra candidatului. Și KPI-ul eficienței pâlniei de recrutare vă ajută să măsurați acest lucru.

Sfat profesionist: verificați raportul de randament pe pas. Este un calcul bazat pe numărul de solicitanți care au depășit fiecare etapă a pâlniei peste numărul total de solicitanți. Cunoscând această măsură, veți afla unde este nevoie de rafinament pentru o mai bună recrutare.

5 valori suplimentare pentru a vă stăpâni pâlnia de recrutare

Iată lista și explicația celor 5 valori suplimentare de recrutare pentru profesioniștii ambițioși în HR și recrutorii care doresc să obțină o perspectivă mai profundă asupra procesului lor de recrutare:

Metrica de recrutare nr. 1: Timpul de aplicare pentru candidați

Când este greu să completați formularul de înscriere pentru candidați, rata de abandon este și mai mare. Are complet sens. Candidații aplică la o mulțime de locuri de muncă deodată și completarea aceleași informații din nou și din nou poate fi obositoare. Candidații angajați nu au mult timp de alocat pe formularele de înscriere.

Din experiența mea personală, este nevoie de mult timp. Dacă nu ați făcut-o niciodată, ar trebui să încercați singuri pentru a vedea cum merge. Pentru a garanta că toți solicitanții dvs. termină cererea la timp, oferiți-le un proces rapid și simplu. Ar trebui să se concentreze pe obținerea informațiilor necesare pentru a evalua dacă candidatul este calificat pentru job. Puteți cere mai multe informații mai târziu.

Valoarea recrutării nr. 2: experiența candidatului

Aceasta este partea decisivă a procesului de recrutare, experiența candidatului pe care o oferiți poate atrage mai mulți candidați sau îi poate îndepărta de companie. Măsurarea nivelului de satisfacție al solicitantului în timpul procesului de aplicare este crucială pentru a ști ce pași trebuie să-ți îmbunătățești.

Puteți cere feedback la sfârșitul procesului de aplicare și între procesul de recrutare. Urmăriți evaluarea și feedback-ul oferit candidaților.

Valoarea de recrutare nr. 3: conversia paginii de carieră

A avea o pagină de carieră atrăgătoare este cheia pentru a atrage candidați. Dar nu este vorba despre vizitatori, vrei să obții mai mulți solicitanți de pe site-ul tău de carieră. Cum să știi dacă pagina ta actuală de carieră funcționează sau nu? Verificați rata de conversie. Câți vizitatori aplică pentru un loc de muncă prin intermediul site-ului dvs.?

Aceste informații le puteți obține de la ATS. Privind rata de conversie a paginii de carieră, vă ajută să evaluați dacă trebuie să îmbunătățiți utilizarea, să adăugați câteva videoclipuri, să adăugați descrieri de posturi, să adăugați imagini și multe alte articole.

Valoarea de recrutare nr. 4: ratele de acceptare/respingere a ofertei

Când solicitanții ajung la finalul canalului de recrutare, este o veste bună. Dar dacă nu acceptă oferta de muncă, atunci este demoralizant. Valoarea ratei de acceptare arată datele candidaților care au acceptat oferta de muncă. Când rata de acceptare este scăzută, indică faptul că pâlnia de recrutare necesită unele modificări.

Este posibil ca un candidat să nu fie mulțumit de salariul oferit sau să nu i-a plăcut cultura companiei. Au primit un loc de muncă în altă parte sau, uneori, candidatul folosește oferta de muncă pentru a obține o creștere de salariu de la angajatorul actual. Acestea sunt câteva motive pentru rata scăzută de acceptare. O poți rezolva când știi că motivul pentru care oferta ta este respinsă. Dacă nu poți egala salariul, gândește-te la altceva să le oferi. Precum prânzul gratuit, vacanțe suplimentare, Esops etc.

Valoarea de recrutare nr. 5: Rata de conversie a recrutării

Conversiile sunt o măsură ideală pentru a determina succesul eforturilor în diverse domenii, iar recrutarea nu este o excepție. Ajută la îmbunătățirea performanței resurselor umane interne și nu doar să se concentreze doar asupra potențialilor angajați. Cu cât rata de conversie este mai mare, cu atât mai bine.

Înțelegând datele, vă puteți modifica strategia de angajare pentru a atrage candidați de top sau afacerea dvs. Unele dintre ratele cheie de conversie care trebuie identificate includ:

Luând în considerare ratele de conversie, puteți identifica provocările cu care se confruntă afacerea dvs. și zonele în care recrutorii individuali trebuie să se îmbunătățească.

Te străduiești să măsori toate valorile esențiale ale canalului de recrutare?

Analizați datele și obțineți informații valoroase de la TalentLyft pentru a gestiona și optimiza întregul proces de selecție. Fă-l mai productiv, mai rapid și colaborativ. Nu ghici nimic!

Rezervați o demonstrație

Concluzie: Cel mai bun lucru despre valorile de recrutare este…

Este minunat să știm că putem folosi ajutorul tehnologiei pentru a recruta și angaja candidați. Un alt avantaj este urmărirea și analizarea performanței. Face ca pâlnia de recrutare să fie un proces eficient.

Cel mai bun lucru despre toate măsurătorile? Oferă informațiile folosite pentru a îmbunătăți anumite strategii. Veți ști ce funcționează pentru procesul de recrutare și ce nu.

Nu doriți să măsurați totul, să măsurați ceea ce este important pentru obiectivele dvs. de afaceri. Măsurarea tuturor poate fi puțin copleșitoare. Rezultatele sunt totul, dar numai atunci când le măsurați pe cele potrivite.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *