10 sfaturi pentru recrutare prin mesaje text

Mesaje text în recrutare: doresc candidații să audă de la recrutori prin SMS?

Da, ei fac!
Trimiterea textului este acum metoda de comunicare preferată pentru majoritatea solicitanților de locuri de muncă. Potrivit cercetării Gartner, peste 70% dintre persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă spun că vor să audă de la recrutori prin mesaje text.

Beneficiile recrutării text

Mesageria text permite procese de recrutare mai rapide și mai convenabile nu doar pentru candidați, ci și pentru recrutori.

SMS-ul permite recrutarea mai rapidă și mai convenabilă atât pentru dvs., cât și pentru candidații dvs., menținând candidații implicați cu afacerea dvs. și automatizând părți ale procesului de aplicare.

Cum să folosiți mesajele text în recrutare?

Iată 10 sfaturi pentru o recrutare eficientă folosind mesaje text:

Sfat #1: Țineți solicitanții la curent cu progresul lor

Dacă aveți o mulțime de aplicații de parcurs, este posibil ca candidații dvs. să fie nevoiți să aștepte câteva săptămâni pentru a afla dacă au avut succes. Acesta este timpul pe care probabil îl vor petrece pentru a găsi și a aplica pentru poziții în altă parte. Mai mult de jumătate dintre cei care caută un loc de muncă vor renunța dacă nu au primit răspuns în două săptămâni.

Deși este posibil să nu poți evita așteptarea, poți folosi mesajele text pentru a păstra legătura în această perioadă. Trimiterea unui mesaj text unui solicitant cu informații suplimentare, cum ar fi beneficiile angajaților, este o modalitate excelentă de a-l menține implicați și entuziasmați de poziție. Potrivit cercetării SHMR, 40% dintre noii angajați susțin că știu puțin sau nimic despre beneficiile angajaților lor atunci când se alătură unei companii.

Exemplu de mesaj text de recrutare:

Buna ziua [candidate’s name], vă mulțumim pentru interesul de a vă alătura afacerii noastre. În timp ce îți examinăm cererea, de ce să nu verifici câteva dintre avantajele lucrului cu noi: https://www.talentlyft.com/en/blog/article/380/10-tips-for-recruiting-via-text-messages

Sfat #2: Trimiteți mementouri de interviu

Interviurile ratate vă costă timp și bani. Programarea textelor de memento pentru interviu pentru ziua interviului poate reduce semnificativ interviurile ratate și, de asemenea, poate oferi candidaților și alte informații utile în același timp. De exemplu, prin includerea adresei și a indicațiilor de orientare ale companiei dvs., pentru a vă asigura că ajung la locul potrivit la timp.

Acest lucru poate fi folosit pentru a facilita interviurile video online, precum și în persoană. Un text de memento care conține toate informațiile de care au nevoie pentru a se conecta la software-ul de interviu video poate evita problemele tehnice enervante și poate stabili o oră la începutul apelului.

Exemplu de mesaj text de recrutare:

Buna ziua [candidate’s name]Aștept cu nerăbdare interviul nostru video pe Zoom la ora 14:00 astăzi, ID-ul întâlnirii este XXXX.

Sfatul #3: Comunicați discret cu candidații

Mulți dintre candidații dvs. lucrează deja cu normă întreagă și nu vor putea prelua apelurile în timpul orelor normale de lucru. În plus, dacă pot accesa internetul numai prin rețeaua sau dispozitivele angajatorului, este posibil să nu-și poată verifica e-mailurile personale nici în timpul zilei.

Mesajele text reprezintă o modalitate mult mai eficientă de a ajunge la candidații în aceste situații, deoarece textele pot fi verificate cu ușurință și discret și la care se poate răspunde în pauzele lor la locul de muncă. Încercarea de a suna în timpul orelor de lucru riscă să-ți frustreze candidatul, deoarece îl poate pune într-o poziție dificilă față de actualul angajator. La urma urmei, nu vrei ca propriii angajați să răspundă la apelurile de recrutare la locul de muncă, așa că este sigur să presupunem că se află într-o situație similară.

Sfat #4: Trimiteți mesaje la momentul potrivit

Este mai probabil să primiți un răspuns la textul dvs. dacă îl trimiteți într-un moment în care ei îl pot citi și răspunde imediat. Acest lucru poate fi util în special pentru comunicarea cu candidații din alte fusuri orare sau pentru ore de lucru neobișnuite.

Trimiterea mesajelor text candidaților în afara orelor normale de lucru poate fi o modalitate bună de a vă asigura că candidații vă văd textul, cu toate acestea, acest lucru nu atrage toți cei care caută un loc de muncă. 14% dintre cei care caută un loc de muncă spun că ar găsi acest lucru neprofesionist. Din acest motiv, este o idee bună să le cereți cel mai bun moment pentru a primi un mesaj de la dvs. și pentru a obține permisiunea de a trimite mesaje în afara orelor normale de lucru.

Folosind programarea automată a textului, vă puteți asigura că textul dvs. ajunge la momentul potrivit pentru candidatul dvs., fără niciun efort suplimentar din partea dvs. Ca rezultat, există mai puține șanse ca mesajele dvs. de text să fie uitate în căsuța lor de e-mail.

Sfatul #5: Păstrați-l scurt și simplu

Încercați să păstrați textele de recrutare scurte și directe la obiect, astfel încât candidații să poată extrage informațiile cheie dintr-o privire.

Există o mulțime de situații în care ar putea fi nevoiți să vă verifice textul rapid și să-i răspundă mai târziu, de exemplu, dacă nu dețin în prezent informațiile sau documentul pe care le solicitați. Includerea informațiilor cheie sau a solicitării în prima propoziție a textului îi va ajuta să-și amintească să răspundă mai târziu, stabilind o sarcină clară.

Numele companiei dvs. ar trebui să facă întotdeauna parte din informațiile cheie incluse la începutul textului dvs. Este posibil ca candidatul dvs. să fi aplicat recent pentru mai multe poziții similare, așa că este util să includeți în textul dvs. postul pentru care aplică. Puteți utiliza, de asemenea, ajutorul pentru scrierea lucrării de cercetare, unde este scris în detaliu cum să scrieți mesaje similare pentru diferite situații.

Exemplu de mesaj text de recrutare:

Buna ziua [candidate’s name]examinăm cererea dvs. pentru postul de [job role] la [business]vă rugăm să răspundeți pentru a confirma că sunteți în continuare interesat de rol.

Sfat #6: Faceți mesajele personale

Utilizarea mesajelor text ca instrument de recrutare nu ar trebui să fie mai puțin personală decât interacțiunea cu candidații în persoană sau prin telefon. Șabloanele de mesaje de recrutare vă pot economisi o cantitate enormă de timp atunci când contactați grupuri mari de oameni, dar nu trimiteți doar un șablon standard fiecărui candidat.

Personalizați fiecare mesaj pentru a discuta despre abilitățile fiecărei persoane și punctele forte ale aplicației lor. Acest lucru îi ajută pe candidați să simtă că sunteți interesat de ei ca indivizi și arată că le citiți cu adevărat CV-ul și calificările.

Exemplu de mesaj text de recrutare:

Buna ziua [candidate’s name]ți-am examinat cererea și cred că vei fi un candidat excelent pentru acest rol datorită poziției tale anterioare de inginer de rețea la [business]și aș dori să aranjez un interviu luni la ora 10. Vă rugăm să răspundeți la acest text pentru a confirma sau dacă aveți întrebări.

Sfat #7: Solicitați informații despre aplicație

Trimiterea mesajelor este una dintre cele mai rapide moduri de a obține un răspuns de la un candidat. Acest lucru poate fi foarte util dacă aveți nevoie să obțineți câteva informații de ultim moment pentru o aplicație. Trimițând candidaților legături către formularele dvs. online sau permițându-le să răspundă folosind coduri SMS, răspunsurile lor pot fi chiar introduse automat în sistemul dvs. de urmărire a solicitanților și adăugate la cererea lor.

Utilizarea textului pentru a automatiza aceste solicitări de informații poate economisi o cantitate imensă de timp petrecut urmărind candidați și introducerea manuală a datelor. Automatizarea sarcinilor repetitive, cum ar fi introducerea de date, este o tendință majoră în recrutare, urmărind să crească și mai mult în 2020.

Exemplu de mesaj text de recrutare:

Bună [candidate’s name], am primit cererea dumneavoastră inițială și am dori să obținem mai multe informații despre experiența dumneavoastră anterioară. Accesați https://www.talentlyft.com/en/blog/article/380/10-tips-for-recruiting-via-text-messages și completați formularul online pentru a vă muta cererea la etapa următoare.

Sfat #8: Folosiți mesaje text bidirecționale

Trimiterea mesajelor bidirecționale înseamnă că candidații pot răspunde la mesajele dvs. și pot primi un răspuns de la un membru al echipei dvs. de recrutare. A-ți acorda timp pentru a răspunde direct la mesajele candidaților îi ajută să-i mențină implicați și entuziasmați cu privire la poziția pe care o oferiți și le facilitează interogarea aspectelor procesului de aplicare sau să obțină mai multe informații despre afacerea dvs. sau locul de muncă.

În plus, o conversație directă cu un candidat vă poate oferi o impresie mai bună despre personalitatea acestuia și dacă este potrivit pentru compania dvs. decât simpla revizuire a răspunsurilor sale la procesul dvs. automat de aplicare.

Sfat #9: Răspundeți rapid

Majoritatea oamenilor se așteaptă ca un răspuns prin text să sosească mult mai repede decât prin e-mail. Dacă oferiți candidați mesaje text bidirecționale, încercați să răspundeți întotdeauna în termen de 1 zi lucrătoare, chiar dacă este doar pentru a spune că veți reveni la ei mai târziu cu mai multe informații.

Este obișnuit ca candidații să nu primească niciodată răspunsuri de la recrutori dacă nu reușesc, așa că așteptarea prea mult timp pentru a răspunde ar putea însemna că nu sunteți interesat și poate determina un candidat ideal să accepte o poziție în altă parte între timp.

Stabilirea așteptărilor clare pentru timpul de răspuns este o bună practică în fiecare aspect al recrutării, iar trimiterea de mesaje text nu face excepție. Includeți timpii de răspuns și disponibilitatea dvs. în primul mesaj către un candidat și configurați un răspuns automat cu aceleași informații care să fie trimise dacă un candidat trimite mesaje text în afara orelor de program.

Sfatul #10: Urmăriți-vă răspunsurile

O aplicație de mesagerie text vă ajută să urmăriți toate mesajele și răspunsurile către candidați. Acest lucru facilitează gestionarea unui număr mare de potențiali candidați, deoarece puteți vedea dintr-o privire dacă ați răspuns la mesajul fiecărui candidat și de care candidați nu ați primit răspuns. Acest lucru vă permite, de asemenea, să programați mesaje automate de urmărire dacă așteptați un răspuns.

În plus, urmărirea răspunsurilor dvs. înseamnă că puteți măsura și îmbunătăți rata de succes a fluxurilor dvs. de lucru automate, ajutându-vă să identificați unde timpul sau conținutul mesajelor dvs. v-ar putea costa candidații. Examinarea regulată a acestor date vă va îmbunătăți experiența candidatului în viitor.

Concluzie: îmbunătățiți-vă procesul de angajare cu mesaje text

Făcând procesul de aplicare a unui loc de muncă mai antrenant și mai convenabil va crea entuziasmul candidatului pentru postul pe care îl oferiți.

Mesajele text îmbunătățesc experiența de recrutare pentru candidați, permițându-vă să interacționați direct cu candidații și făcând recrutarea mai eficientă prin automatizarea și programarea răspunsurilor către candidați.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *