10 motive pentru care traficul către site-ul dvs. de afaceri mici este în scădere

Traficul pe site este unul dintre cei mai importanți indicatori cheie de performanță pentru majoritatea companiilor. Traficul duce la întrebări și vânzări, iar vizitele constante de la aceiași utilizatori înseamnă clienți repetați. Când traficul pe site scade brusc sau când clasamentul scade, se vor crea oportunități pierdute care vă afectează conversiile și vânzările.

De ce site-ul tău pierde trafic

Primul pas pentru a remedia această problemă este să vă dați seama de ce site-ul dvs. pierde trafic. Iată cele mai frecvente 10 motive pentru scăderea traficului.

Dacă observați o scădere semnificativă în clasamentul dvs. web, aceasta ar putea fi cauza unei actualizări algoritmice. Actualizările algoritmului Google sunt ajustări ale factorilor care ajută la obținerea celor mai bune rezultate pe baza interogărilor trimise, relevanța paginii, calitatea conținutului și unicitatea. Este posibil ca Google să fi penalizat site-ul dvs. ca rezultat.

Un exemplu de problemă de trafic pe site-ul web din cauza unei actualizări de algoritm ar fi un caz în 2012, când mai multe site-uri web au înregistrat scăderi uriașe ale traficului. Acesta a fost anul în care a fost lansată Actualizarea algoritmului Penguin, iar strategiile de creare a legăturilor s-au schimbat complet.

În 2012, site-urile web au fost clasate automat mai sus pe baza legăturilor de intrare, iar unii agenți de marketing au abuzat de acest semnal până la punctul în care au fost capabili să creeze tot felul de tactici de conectare doar pentru a construi link-uri care se conectează înapoi la un site web. Aceste strategii de pălărie neagră au împins conținut irelevant în paginile cu rezultate ale motorului de căutare, ceea ce a făcut ca Google să acționeze sub forma actualizării Penguin. Această actualizare a fost concepută pentru a detecta spam-ul web și pentru a reduce linkurile umbrite, încurajând, la rândul său, conținut de înaltă calitate pentru utilizatori.

Cazul de mai sus evidențiază perfect un scenariu în care agenții de marketing implementează tactici pe care le consideră normale, apoi au acele tactici invalidate de Google. Actualizarea a făcut ca clasamentele lor să scadă sau site-urile lor web să nu apară deloc pe motoarele de căutare.

Pentru a verifica dacă site-ul dvs. a primit o penalizare de la un motor de căutare; dacă vezi că site-ul tău nu se clasează pe un motor de căutare, dar încă se clasează pe altul.

Cu Google, verificați Google Search Console și căutați avertismente în meniul de mesaje. De asemenea, puteți verifica secțiunea de acțiune manuală, unde puteți găsi o listă a neconformității sau a ghidurilor nerespectate pe care Google le-a găsit pe site-ul dvs. Pentru a evita aceste probleme, concentrați-vă pe producerea de conținut informativ și de înaltă calitate, în detrimentul de a folosi trucuri ieftine sau sumbre.

2. Site-ul web și modificări de design

Pe lângă actualizările de algoritm, este posibil să fi implementat unele modificări ale site-ului web care ar fi putut influența performanța acestuia. Modificările de design afectează timpul de încărcare și viteza paginii de cele mai multe ori. În plus, dacă ați făcut migrarea site-ului web, vedeți dacă toate elementele sunt încă intacte.

Iată câteva lucruri de verificat:

  • Redirecționările 301 sunt mapate corect
  • Toate imaginile se încarcă corect
  • Conținutul nu întâmpină probleme
  • Structura linkurilor de intrare funcționează pe noul dvs. site

Verificați Google Analytics frecvent pentru a vedea dacă există modificări în sursele de trafic, precum și în Google Search Console și Google Page Speed ​​Insights pentru a verifica erori specifice la fața locului.

3. Canibalizarea cuvintelor cheie

Canibalizarea cuvintelor cheie este atunci când aveți mai multe pagini pe site-ul dvs. care luptă pentru a se clasa pentru același cuvânt cheie sau aceeași interogare de căutare pe Google. Acest lucru poate fi cauzat fie de subiectul pe care îl acoperă paginile este prea asemănător, fie de că ați optimizat accidental unele pagini cu aceeași expresie cheie pentru care o pagină este deja optimizată.

Puteți verifica canibalizarea cuvintelor cheie prin Google Search Console. Mergeți doar la raportul de performanță și veți vedea automat o listă de interogări pe care oamenii le folosesc pentru a vă găsi site-ul. Faceți clic pe una dintre aceste interogări folosind fila „pagini” și veți vedea o listă de pagini și adrese URL care sunt clasate pentru aceasta. Dacă apar multe adrese URL, aceasta ar putea însemna că se „canibalizează” reciproc. Alături de acesta vor exista statistici asociate care vă vor ajuta să evaluați ce pagină este cea mai valoroasă pentru acea interogare anume. Apoi faceți ajustările necesare.

4. Erori de cod de urmărire

Codul dvs. de urmărire este implementat și funcționează corect?

O scădere a traficului poate fi doar un caz în care paginile nu sunt urmărite corect de Google Analytics sau o etichetă nu funcționează corect.

Verificați dacă codul funcționează corect și, dacă este necesar, contactați dezvoltatorul web sau specialistul SEO pentru a-i cere să îl verifice în locul dvs.

5. Redirecționări eșuate

Redirecționările întrerupte ar putea fi cauza scăderilor din clasament, mai ales dacă tocmai ați lansat un nou site web sau ați migrat la un nou server.

Asigurați-vă că ați implementat o strategie de redirecționare 301. Redirecționările 301 semnalează către motoarele de căutare că o anumită pagină (sau pagini) de pe site-ul dvs. web a fost mutată și le cereți să trimită toți vizitatorii la acea nouă adresă și nu la cea veche.

Când mutați o pagină la o altă adresă URL, motoarele de căutare le va lua ceva timp pentru a o recunoaște și a o clasifica așa cum a fost clasată înainte.

Implementarea redirecționărilor 301 depinde de site-ul sau serverul dvs. de găzduire. Majoritatea platformelor oferă soluții sau plugin-uri care pot ajuta utilizatorul să implementeze cu ușurință redirecționări.

Iată câteva recomandări pentru serverele web pe care le puteți urma, în funcție de ceea ce utilizați în prezent:

6. Concurenții se îmbunătățesc

Este posibil ca o scădere a traficului să nu se datoreze modificărilor făcute de dvs. sau de Google, ci din cauza concurenților dvs. care își intensifică jocul.

Examinați și analizați activitățile concurenților, strategiile SEO și conținutul. Utilizați instrumente precum instrumentele de analiză a concurenței, cum ar fi Semrush, pentru a colecta date despre activitățile lor de backlink, cuvintele cheie pe care le folosesc și alte activități pe care le desfășoară.

Alternativ, colaborați cu o companie SEO pentru a determina rapid strategiile pe care concurenții le implementează și cum le puteți depăși, precum și pentru a le pune în aplicare activitățile necesare în mod corect.

Dacă aflați cine se clasează sau cine vă devansează și cum vă depășesc aceștia, veți dezvălui ce trebuie să faceți pentru a performa mai bine decât ei.

7. Lipsa de metainformații

Metainformațiile sunt un semnal crucial de clasare pentru Google, dar sunt, de asemenea, în mare parte trecute cu vederea. Google folosește meta informații pentru a potrivi informațiile despre cuvinte cheie cu interogările de căutare ale utilizatorului. Este, de asemenea, o modalitate pentru Google de a înțelege rapid despre ce este o pagină web.

Verificați dacă aveți meta-informații existente pentru o pagină sau dacă au fost eliminate. Apoi, vedeți dacă meta titlul și descrierea au toate cuvintele cheie rădăcină care descriu cu acuratețe pagina.

De asemenea, puteți accesa Google Analytics pentru a vedea dacă scăderea a venit din căutarea organică, căutarea plătită sau rețelele sociale.

Dacă scăderea traficului provine din anunțurile plătite, atunci verificați cuvintele cheie și metadatele pe care le utilizați în campania dvs. Google Ads. Dacă provine din căutare organică, examinați fișierele robots.txt, SSL și sitemap.xml.

8. Supraîncărcare server

Problemele cu serverul nu sunt neobișnuite, iar site-ul dvs. poate să se confrunte cu acestea, ceea ce duce la scăderea traficului. Poate fi din cauza unei funcții de stocare în cache defectuoase sau un Googlebot a întâlnit un marcaj gol.

Pentru a verifica dacă este o problemă cu serverul, utilizați instrumentul Google Fetch and Render găsit în Google Search Console. Aceasta vă va arăta cum este accesată cu crawlere o adresă URL sau o pagină de pe site-ul dvs. sau cum este redată.

9. Viteza paginii

Viteza paginii afectează experiența utilizatorului – iar actualizarea recentă a Google Page Experience acoperă această măsurătoare în Core Web Vitals.

Când o pagină durează mai mult de 3 secunde să se încarce, veți obține o rată de respingere mai mare, ceea ce îi spune Google că oamenii nu doresc să vă vadă conținutul. Multe elemente afectează viteza paginii, cum ar fi fișiere imagine uriașe, pluginuri inutile și design web.

Utilizați PageSpeed ​​Insights de la Google pentru a vedea performanța paginilor dvs.

Dacă aveți elemente pe site-ul dvs. care necesită timp pentru a se încărca, atunci remediați-le, actualizați-le sau eliminați-le. Fișierele uriașe nu sunt niciodată bune pentru viteza paginii, așa că, dacă le aveți, trebuie să dispară.

Link-urile pierdute pot influența puternic site-ul dvs. și pot provoca scăderi majore de trafic. Când o pagină pierde un link de intrare, Google îl vede ca un semn că site-ul dvs. web nu mai este la fel de autorizat. Acest lucru va duce la clasamente mai scăzute, vizite mai mici pe site și mai puțin trafic.

Crearea de linkuri este una dintre cele mai eficiente modalități de a îmbunătăți clasarea site-ului dvs. pe motoarele de căutare, deoarece validează conținutul dvs. și credibilitatea site-ului.

Dacă credeți că pierderea link-ului este motivul scăderilor bruște de trafic, validați-vă ipoteza utilizând instrumente de verificare a link-urilor, cum ar fi Ahrefs.

Instrumente precum Ahrefs vă vor ajuta să găsiți informații cu privire la:

  • Un declin de link la nivelul întregului site
  • Refuzarea linkului se referă la o anumită pagină
  • Refuzarea linkului în paginile externe care au furnizat linkul de intrare către site-ul dvs

Puteți restabili oricând link-urile pierdute urmărind alte strategii de construire a link-urilor, cum ar fi:

  • Postare invitat
  • Câștigarea de link-uri din marketingul de influență
  • Scufundarea în marketingul pe rețelele sociale și câștigarea mai multor cote sociale

Păstrează-ți calmul și optimizează-te

Scăderea traficului poate face anxios pe orice agent de marketing, dar este o parte normală a ciclului.

Ca și în cazul oricărei strategii de marketing, fie că este vorba de marketing tradițional sau marketing pe internet, vor exista schimbări în sistem. Tot ce puteți face este să vă adaptați și să vă echipați cu cunoștințele și instrumentele SEO potrivite pentru a dezvolta o strategie mai bună.

Optimizarea pentru motoarele de căutare va exista întotdeauna atâta timp cât oamenii folosesc internetul și va evolua mereu. Este posibil să întâmpinați o problemă diferită de cele enumerate mai sus. Tot ce trebuie să faceți este să adoptați o abordare corectă a problemei și să evaluați folosind lista de mai sus. Într-un fel sau altul, vei determina cauzele probabile și vei ajunge la fundul problemelor tale de trafic.

Itamar Gero este fondatorul și CEO-ul SEOReseller.com, un furnizor global de soluții SEO și marketing digital cu etichetă albă, care dă putere agențiilor și clienților lor locali din întreaga lume. Când nu lucrează, călătorește prin lume, meditează sau visează (în cod).

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *