10 moduri de a vă adapta strategia de marketing într-o criză

În urma COVID-19, afacerile au fost afectate în aproape fiecare verticală. Cu multe mărci nesigure unde să se îndrepte în timpul crizei, ne reamintește cât de important este să avem flexibilitate în strategiile noastre de marketing. Deși aceste strategii pot fi planificate cu până la un an în avans, multe eforturi nu mai sunt aplicabile din cauza diferitelor restricții cu care se confruntă consumatorii.

Este în momente ca acestea când trebuie să-ți ajustezi strategiile de marketing.

Cum să-ți adaptezi strategia de marketing

Consumatorii se simt neliniștiți. Deci, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să încercați să le oferiți o oarecare liniște sufletească și să le amintiți că suntem cu toții în asta împreună. Aflați mai multe despre cum să fiți disponibil pentru consumatorii dvs. cu aceste 10 strategii.

1. Reevaluați valorile de bază ale companiei dvs

Când ați analizat ultima dată misiunea companiei dvs.? Fie că a trecut peste un an sau că diverși membri noi s-au alăturat echipei tale, acum este oportunitatea perfectă de a lua în considerare ce valori conduc și conduc afacerea ta spre succes.

Încurajați-vă angajații să-și ia ceva timp pentru a se gândi la moralele și practicile care fac organizația dvs. atât de unică. Odată ce ți-ai stabilit valorile de bază actualizate, poți crea grafice și le poți distribui pe canalele tale de socializare, care le va aminti oamenilor motivele pentru care le place să fie clientul tău.

2. Promovați transparența

Una dintre cele mai bune modalități de a menține încrederea cu publicul dvs. este promovarea comunicării deschise și sincere. Menținând clienții la curent cu o criză cu care se confruntă compania dvs., puteți consolida legătura cu publicul dvs. Acest lucru adaugă, de asemenea, o notă personală mărcii dvs. și le reamintește consumatorilor că compania dvs. este compusă din oameni empatici care se confruntă cu lupte similare.

Continuați să furnizați actualizări despre disponibilitatea produselor atunci când este posibil, astfel încât aceștia să știe ce este în stoc și ce va fi disponibil în viitorul apropiat. De asemenea, luați în considerare să faceți o declarație oficială care să explice cum vă mențineți angajații și clienții în siguranță în timp ce sunteți în carantină. Acest lucru lasă publicul cu puține întrebări despre cum gestionați pandemia.

3. Solicitați feedback-ul consumatorilor

O altă strategie pe care am văzut-o pe care mărcile o practică este să-și întrebe adepții ce tip de conținut sunt interesați să vadă. Deși nu este un moment ideal pentru a vă promova produsele, există multe alte tipuri de conținut care vă vor implica urmăritorii.

Sondați-vă public fanii pe platformele de socializare, cum ar fi Instagram, Twitter și Facebook, pentru a-i întreba de ce conținut sunt interesați în acest moment. Acestea pot include citate pozitive, fotografii pitorești și meme pentru a oferi un râs bun – toate acestea fiind foarte populare în acest moment. Această schimbare de strategie este eficientă, deoarece permite urmăritorilor să-și ofere contribuția asupra conținutului favorabil. De asemenea, arată că brandului îi pasă cu adevărat să creeze conținut de care publicul său este interesat.

Dar nu este suficient să ceri doar feedback-ul clienților tăi, trebuie să răspunzi și atunci când clienții tăi te contactează. Rămâneți în contact cu publicul și arătați-i că sunteți mereu acolo pentru sprijin. Interacționând cu consumatorii tăi, creezi o conexiune specială de care aceștia își vor aminti mereu, deoarece arată cât de mult prețuiești relația.

4. Modificați mesajele mărcii dvs

Deși nu este potrivit pentru a promova întâlniri, călătorii și cumpărături în magazine, vă puteți schimba poziționarea mărcii. În acest moment, ar trebui să le reamintiți consumatorilor că, deși situația s-a schimbat, sunteți în continuare acolo pentru ei.

Oferiți conținut care să reflecte noile lor rutine de stil de viață. Aceste tendințe includ activități distractive acasă pentru familie, comportamente productive de practicat în timp ce sunteți în carantină și afirmații pozitive că lumea va trece peste asta împreună. Acest lucru va lăsa o impresie de durată asupra consumatorilor dvs. pe care își vor aminti când sunt gata să cumpere.

De asemenea, luați în considerare evidențierea capacităților de comerț electronic pe care le aveți disponibile, oferind în același timp livrare gratuită. Acest lucru îi va încuraja să-ți cumpere produsele în timp ce stau în siguranță acasă. Menține-ți clienții la curent cu orice întârziere care ar putea interfera cu expedierea produselor, în timp ce abordează modul în care depozitele tale respectă îndrumările CDC.

5. Dezvoltați unghiuri de înclinare în timp util

Fiți creativ cu propunerile dvs. incluzând mesaje despre a rămâne acasă. Gândiți-vă la modul în care produsele dvs. pot oferi valoare sau o soluție cititorilor care stau în casă. Cel mai bun mod de a atrage atenția mass-media este prin mesaje unice și în timp util, care îi vor obliga să includă marca dvs. în oportunitățile editoriale.

Crearea în carantină, învățarea unei noi abilități, rețetele pentru familie și antrenamentele la domiciliu sunt printre tendințele de top despre care scrie mass-media. Dacă aveți un produs care se poate potrivi cu teme similare, mergeți mai departe și prezentați-vă! Dacă produsele dvs. nu sunt neapărat legate de aceste teme specifice, fiți atenți atunci când contactați mass-media, deoarece concentrarea acestora s-a schimbat.

6. Creați o bibliotecă de conținut veșnic verde

Conținutul veșnic verde este imagini, postări de blog și alte forme de conținut care pot fi folosite pe tot parcursul anului. Faceți un inventar al conținutului pe care publicul dvs. l-a iubit în trecut și reutilizați-l pentru viitor. Această strategie este excelentă pentru afacerile locale care pot fi închise chiar acum, ceea ce face dificilă crearea de conținut. Deși este posibil ca clienții să nu vă poată vizita în magazin, distribuirea acestui conținut reutilizat le va aminti toate motivele pentru care le place să fie clienții dvs.

Amintiți-vă, pe măsură ce vă creșteți biblioteca de conținut, poziția mărcii dvs. se schimbă de-a lungul anului, în funcție de sezonalitate și de natura produsului sau serviciului dvs. În circumstanțe normale, multe companii s-ar concentra pe promovarea unității între familie și prieteni, sărbători de sărbători, promovare a evenimentelor și multe altele.

Este important să recunoașteți cum se poate schimba poziționarea mărcii dvs. pe fondul evenimentelor actuale și al anumitor restricții cu care se confruntă consumatorii. Concentrează-te pe crearea de conținut de care consumatorii tăi se pot bucura în timp ce stau acasă și evidențiază orice capabilități de comerț electronic pe care le ai la dispoziție.

7. Îmbunătățiți SEO și experiența utilizatorului

Potrivit unui studiu recent, navigarea pe web a crescut cu 70%. Înțelegerea modului în care site-ul dvs. funcționează pe motoarele de căutare este crucială pentru succesul mărcii. Pot clienții potențiali pot găsi cu ușurință marca dvs.? Cum te clasezi pe Google?

Cunoașterea poziției dvs. de căutare pe cel mai popular motor de căutare, care revendică 93% din toate vizitele de căutare organice din SUA, este extrem de importantă. Folosiți acest timp pentru a vă optimiza site-ul și pentru a îmbunătăți experiența consumatorului. Cercetați cuvintele cheie pentru a vă asigura că sunt relevante pentru ceea ce caută clienții dvs. Dacă nu ți-ai actualizat designul site-ului de ani de zile, acum este momentul! Există atât de multe capabilități unice de design web disponibile acum, care vă vor ajuta să vă evidențiați printre concurenții dvs. Investirea timpului în această strategie acum va face diferența atunci când consumatorii revin la modul de cumpărare.

8. Reînnoiește-ți strategia de email marketing

Ați amânat marketingul prin e-mail în timp ce v-ați concentrat pe alte eforturi? Acum este momentul perfect pentru a introduce o campanie de cărucioare de bun venit și abandonată. De fapt, 59% dintre specialiști în marketing spun că e-mailul este cea mai mare sursă de rentabilitate a investiției.

Este important să recunoașteți că obiectivul dvs. nu este să împingeți vânzările, ci să vă străduiți să distrați sau să adăugați valoare pentru publicul dvs. Acest lucru va oferi o introducere adecvată a mărcii dvs. cu potențialii clienți. Aceștia vor deveni mai familiarizați cu compania dvs. și, în viitor, probabil că vor cumpăra produsele dvs. în comparație cu un concurent. Începeți să testați diverse subiecte, îndemnuri și șabloane pentru a vedea ce este eficient, ceea ce vă va oferi informații valoroase pe care le puteți folosi pe tot parcursul anului.

9. Modificați strategia publicitară

Facebook a raportat o creștere cu 70% a utilizării tuturor aplicațiilor în luna martie 2020, demonstrând că acesta este un moment optim pentru a ajunge la publicul țintă. Dacă ați plănuit să promovați un eveniment sau o lansare de produs viitoare în strategia dvs. inițială, luați în considerare schimbarea îndemnului la acțiune cu ceva mai potrivit pentru moment, cum ar fi promovarea disponibilității produsului online.

Continuați impulsul cu strategia dvs. publicitară încorporând diverse îndemnuri, inclusiv „Cumpărați online”, „Livrare gratuită” sau „Livrare în aceeași zi”. Aceste CTA permit consumatorilor să continue să cumpere produsele dvs. cu un avantaj suplimentar. În plus, luați în considerare schimbarea valorilor dvs. la implicare, spre deosebire de conversii. Deși rentabilitatea investiției este de obicei o prioritate de top, interacțiunea cu publicul țintă este unul dintre cele mai puternice lucruri pe care le pot face anunțurile tale.

10. Găzduiește evenimente virtuale

Dacă evenimentul dvs. a fost anulat sau amânat, aveți ocazia să promovați un eveniment virtual! Software-ul pentru videoconferințe și tehnologia webinarului crește în popularitate. Luați în considerare găzduirea evenimentului dvs. virtual și conectarea cu publicul pe rețelele sociale. Încorporați hashtag-uri virtuale pentru evenimente pe Twitter pentru a încuraja conversația din jurul evenimentului dvs. pentru a le oferi o experiență similară pe care o așteptau cu nerăbdare.

Pivotarea strategiei tale

Aplicați aceste sfaturi pentru a vă schimba strategia de marketing acum și concentrați-vă asupra elementelor care trebuie să fie flexibile atunci când planificați viitorul. Acum că ați înțeles cum să vă schimbați strategia, deocamdată, țineți cont de aceste sfaturi atunci când planificați viitorul.

Această pandemie ne-a determinat să reevaluăm modul în care ne creăm strategiile, punând un accent mare pe importanța flexibilității. Știm acum mai mult ca oricând, viața rareori merge așa cum a fost planificat. Fii pregătit pentru neașteptat și proiectează o strategie adaptabilă, care poate schimba cursul în orice moment.

David Hernandez este co-fondator și partener director la lotus823, o agenție de marketing integrat premiată. Conducerea sa vizionară dedicată experienței de marketing și dorința de a excela se află în centrul succesului și reputației lotus823 ca partener de încredere în spațiul de comunicații integrate.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *