10 lucruri de care afacerea dvs. de comerț electronic are nevoie pentru a prospera

Realizarea primelor vânzări pe un nou site de comerț electronic poate fi o experiență interesantă pentru oricine.

Cu toate acestea, pentru unii startup-uri de comerț electronic, tot acolo se termină entuziasmul. Pentru a menține aceste comenzi și a crește afacerea într-un imperiu mare sau cel puțin într-o afacere de succes devine o mare provocare.

De ce?

Cel mai frecvent motiv este că afacerea de comerț electronic nu a fost configurată corect. Lipsesc unele elemente cheie, ceea ce face dificilă atât atragerea, cât și păstrarea clienților pe termen lung. Dar nu trebuie să fie sfârșitul drumului.

Puteți aduce piesele lipsă împreună și puteți relua lucrurile.

Fie că ești încă în faza de planificare a deschiderea unui magazin de comerț electronic sau doriți să evaluați de ce vânzările încetinesc, puteți utiliza punctele de mai jos ca o listă de verificare.

1. Produsul potrivit

Mult cercetare de piata este necesar înainte de a decide ce produs(e) să listați în magazinul dvs. de comerț electronic. Deci, nu ar trebui să vă configurați doar pentru că cineva a raportat succes într-o anumită nișă sau probabil pentru că aveți ceva ce doriți ca oamenii să cumpere.

Vând ceea ce dvs piața țintă dorește să cumpere este întotdeauna mai ușor decât să vinzi ceea ce vrei ca piața să cumpere.

Cele mai tari produse sunt cele care au deja un public flămând, cu relativ concurență limitată. Utilizați resurse precum Nichehacks sau un instrument de cercetare a cuvintelor cheie pentru a descoperi tendințe. Cuvinte cheie peste tot este un add-on gratuit pentru browser Chrome și Firefox, care este un loc bun pentru a începe. Când aveți produsele potrivite pe site-ul dvs., ceea ce înseamnă că ați verificat că există o cerere reală pentru ele, totul este mai ușor.

Rețineți că dvs manipularea stocurilor poate avea un impact asupra costurilor operaționale și a fluxului de numerar. Există unele costuri asociate cu stocuri ridicate și vânzări scăzute și stocuri scăzute și vânzări mari. Veți dori să încercați să loviți un mediu fericit, astfel încât să nu pierdeți bani.

2. O strategie de branding puternică

Pentru a te deosebi într-o piață dominată de giganți precum Amazon și eBaypetrece ceva timp pe branding-ul tău. Brandingul include elemente de bază, cum ar fi numele și logo-ul magazinului dvs. și se extinde la filozofia dvs. de servicii pentru clienți. Gândește-te la ce te diferențiază de concurență. Pentru ce vrei să te amintească clienții tăi?

Oferiți transport în 2 zile? Dacă nu, de ce ar trebui clienții să aștepte să sosească produsul tău, în loc să cumpere cu Amazon Prime?

Dacă vindeți pe câteva platforme diferite, cum ar fi propriul dvs. site, Amazon, eBay sau altele, amintiți-vă că este vital să păstrați materialele de branding consistente pe platforme.

3. Un site web complet optimizat

Dacă nu ați ales încă dacă să vă construiți propriul site sau să utilizați unul existent Platformă de comerț electronic, consultați acest ghid.

Dacă site-ul dvs. este deja configurat, este timpul să îl optimizați pentru vânzări. Cele mai bune site-uri de comerț electronic oferă navigare ușoară, texte lizibile, imagini clare ale produselor, coș ușor de încărcat, proces simplu de finalizare a comenzii, compatibilitate pe mai multe dispozitive și timpi de încărcare rapidi.

Cheia aici este să abordați optimizarea site-ului web ca pe ceva pe care îl testați și perfecționați mereu, de la organizarea paginii dvs. de pornire la paginile și descrierile produselor la culorile butoanelor de îndemn la acțiune de pe site-ul dvs. Verifica asta ghid pentru testarea și optimizarea site-ului dvs pentru crestere. The călătoria clientului prin site-ul dvs. ar trebui să fie cât mai lipsit de fricțiuni. Nu îngreunați oamenii să găsească ceea ce caută și faceți cât mai ușor posibil să faceți o achiziție.

Dincolo de site-ul dvs. în sine, asigurați-vă că înțelegeți SEO sau Optimizare motor de căutare elementele de bază, așa că vă configurați pentru a fi descoperit în căutarea Google. De acolo, uită-te la tine strategie de campanie de anunțuri plătite. În zilele noastre, veți observa că practic fiecare pagină de rezultate de căutare înoată în reclame plătite. Nu fi lăsat afară.

4. Înscriere/conectare ușoară și cale de plată

Pe tema reducerii fricțiunilor pe site-ul dvs., evitați formularele de înregistrare lungi. Obțineți numele, adresa de e-mail și informațiile de plată – doar elementele esențiale. Veți dori adresa lor de e-mail, astfel încât să îi puteți contacta dacă au abandonează căruța lor înainte de a-și finaliza tranzacția.

O modalitate de a face foarte ușor pentru clienți să finalizeze achiziția este să integreze opțiuni de conectare precum Facebook sau Google. De asemenea, uitați-vă la opțiunile de plată. Oferiți PayPal? Ce zici de Venmo? Pot clienții tăi să-și salveze în siguranță informațiile despre cardul de credit pe site-ul tău, astfel încât să nu fie nevoiți să-și scoată fizic cardul de credit și să-și introducă numărul pentru fiecare tranzacție? Faceți tot ce puteți pentru a reduce barierele dintre intenția de a cumpăra și o achiziție finalizată.

5. Un program de recomandare sau de afiliere

Atâta timp cât există un profit legat de produsul sau serviciul pe care îl vindeți pe site-ul dvs. web, împărțind aceste profituri cu afiliații în schimbul mai multor vânzări nu este niciodată o opțiune rea.

Cel mai mare magazin de comerț electronic, Amazon plătește afiliaților între 4,5 – 8% comision la vânzări, astfel încât să puteți decide ce procent din câștigurile dvs. veți împărți cu afiliații și să configurați un astfel de sistem pe site-ul dvs. de comerț electronic.

Magazinul dvs. va primi mai multă expunere în acest fel, deoarece afiliații vă ajută să vă puneți produsele în fața multor persoane la care altfel nu ați fi fost expus.

6. Marketing prin e-mail

Aveți campanii de email configurați să vă adresați clienților despre vânzările viitoare? Aveți un blog sau o altă componentă educațională pe site-ul dvs. pe care o utilizați pentru a construi încredere și conștientizare? Construiește o strategie de marketing prin e-mail care (cu respect) le reamintește clienților tăi că existi și le mulțumește pentru loialitate.

Nu fi detestabil sau spam sau te vei trezi blocat de la privilegiul de a comunica permanent cu clienții tăi.

7. O politică de returnare bine definită

O politică de returnare bine definită care poate fi localizată cu ușurință pe site-ul dvs. vă va economisi timp și dureri de cap în viitor. Ultimul lucru pe care îl doriți este ca clienții dvs. să aibă o impresie negativă din cauza confuziei legate de politica de returnare.

Păstrează-l clar, concis și rezonabil. Amintiți-vă că sunteți în competiție cu transportul gratuit și retururile gratuite de care se bucură masele prin Amazon Prime.

8. Recenzii excelente ale clienților

Grozav, vizibil recenzii de la clienți mulțumiți poate fi un mare semnal de încredere și autoritate pentru clienții noi, luând în considerare achiziționarea de la dvs. Chiar și recenziile proaste sunt o oportunitate de a învăța din greșelile tale – și există dovezi că ai un înregistrarea perfectă invită doar la scepticism oricum.

În primul rând, cereți recenzii. Prin e-mail, pe chitanțe, pe pagina ta „mulțumesc” după cumpărare. Facilități-le clienților să-și împărtășească experiența și mulțumiți-le pentru timpul acordat, indiferent dacă recenzia este strălucitoare sau nu.

9. Suport de încredere pentru clienți

Cum te descurci cu clienții nemulțumiți sau cu orice potențial cumpărător care are o întrebare despre afacerea ta?

Facilități clienților să vă contacteze. Dacă oferiți o adresă de e-mail sau un formular de contact pe site-ul nostru web, asigurați-vă că răspundeți rapid la acele e-mailuri. Dacă oferiți asistență telefonică, marcați clar orele și fusul orar pe site-ul dvs. Integrarea prin chat live pentru site-urile de comerț electronic este din ce în ce mai răspândită, deoarece permite clienților să primească ajutor cu orice problemă pe care o întâlnesc pe site-ul dvs. fără a părăsi.

Nu trebuie să oferi orice metodă de asistență, dar cheia este să fii consecvent și oportun în răspunsurile tale.

10. Consecvență

Odată ce ai implementat toți pașii menționați mai sus, sfatul meu final ar fi să fii consecvent. Când testați diferite aspecte ale afacerii dvs. pentru optimizare, asigurați-vă că le acordați testelor suficient timp pentru a obține date care să vă ajute să luați decizii bune.

Nu există o singură formulă încercată și adevărată pentru dezvoltarea unei afaceri de comerț electronic – fiecare companie este diferită, iar peisajul industriei se schimbă tot timpul. Dar dacă începeți cu această listă de verificare, veți găsi o mulțime de oportunități de a face schimbările care vă mențin afacerea în creștere și înflorire.

Ronak Meghani este un antreprenor în serie care a lucrat cu companii mici, mijlocii și mari. Are peste opt ani de experiență și a lucrat îndeaproape cu întreprinderi de comerț electronic din 2009. Este cofondator al Magneto IT Solutions, o afacere de dezvoltare de site-uri web de comerț electronic cu servicii complete în SUA, India și Bahrain. El este entuziasmat de fitness, startup-uri, antreprenoriat și toate lucrurile de marketing.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *